Gözübüyük scheidsrechter bij Vitesse - FC Groningen

6 november 2019 / vandaag

FC Groningen trapt aankomende vrijdag de dertiende speelronde van de Eredivisie af. De Trots van het Noorden neemt het in Arnhem op tegen Vitesse. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük leidt de wedstrijd en fluit op vrijdag 8 november om 20.00 uur voor de aftrap.

Gözübüyük was eerder dit seizoen scheidsrechter bij de wedstrijd van FC Groningen op bezoek bij AZ. Het treffen met de Alkmaarders eindigde in een 0-0 gelijkspel. Gözübüyük fluit aankomende vrijdag voor de dertigste keer een duel van de Trots van het Noorden.
 
In die 29 voorgaande wedstrijden won FC Groningen negen keer en liep het zeven maal met een punt van het veld. De 34-jarige scheidsrechter floot eenmaal eerder een duel tussen FC Groningen en Vitesse. De Groningers verloren op 10 maart 2012 met 3-1 in eigen huis van de ploeg uit Gelderland.
 
De arbiter was deze week nog internationaal actief en stond dinsdag als vierde official op het veld bij de Champions Leaguewedstrijd tussen Olympique Lyon en Benfica. Eerder dit seizoen floot de scheidsrechter al internationale wedstrijden in de Champions League en de Europa League.
 
Gözübüyük wordt vrijdag in Arnhem geassisteerd door assistent-scheidsrechters Charl Schaap en Jan de Vries. Edgar Bijl is vierde official, Pol van Boekel VAR. Hij wordt in Zeist geassisteerd door Michael Osseweijer. De wedstrijd tussen Vitesse en FC Groningen is de eerste in speelronde 13 van de Eredivisie en wordt vrijdag 8 november  om 20.00 uur afgetrapt. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws