GVAV Rapiditas derde locatie FC Groningen Voetbalschool

5 augustus 2021

GVAV Rapiditas is de derde club die zich als gastheer heeft verbonden aan de FC Groningen Voetbalschool. De Trots van het Noorden zal in meerdere cyclussen op zondagen voetbaltrainingen aanbieden op het sportpark van GVAV Rapiditas in het kader van de nieuw opgezette FC Groningen Voetbalschool. De open voetbalschool van FC Groningen is toegankelijk voor voetballende jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. De onderlinge band tussen beide jubilerende verenigingen is altijd aanwezig geweest en wordt door de samenwerking weer aangehaald. 

gvav22

Focus op ontwikkeling
Door de nieuwe invulling van de FC Groningen Voetbalschool heeft FC Groningen het doel nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden. Door meerdere cyclussen van trainingen aan te bieden, krijgt deze werkwijze een structurele vorm en wordt ingezet op voetbalontwikkeling in het gehele achterland. De Trots van het Noorden biedt met deze manier van werken meer kinderen de mogelijkheid kennis te maken met FC Groningen en zet haar specifieke voetbalkennis en de bijbehorende leerlijnen vanuit de Opleiding breder in.
 
Kansen
De FC Groningen Voetbalschool helpt de Eredivisionist daarnaast om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Naast de traditionele manier van scouten bij de honderden amateurverenigingen in Stad en Ommeland, kunnen voetballende jongens en meiden via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool doorgroeien naar de FC Groningen Opleiding. Op deze manier biedt FC Groningen alle voetballende jeugd nog meer kansen!

gvav2

FC Groningen is vijftig jaar geleden ontstaan vanuit GVAV. De voorloper van de Trots van het Noorden viert dit seizoen haar 100-jarig bestaan. GVAV Rapiditas is nog altijd een club met veel aanzien in het hele land.
 
Onderlinge band
“Een club met een prachtige historie en die ook vandaag de dag de zaken uitstekend voor elkaar heeft,” zegt Simon Cageling, MVO manager van FC Groningen. “Vanuit GVAV maken jaarlijks veel voetballers de overstap naar de FC Groningen Opleiding. Het is een mooie club in de stad Groningen en we zijn dan ook heel blij met deze samenwerking. We kunnen op een sportpark met goede faciliteiten onze programma’s aanbieden in de stad Groningen om ook in de stad waar we vandaan komen de kinderen aan te zetten tot meer en beter bewegen.”
 
Ook vanuit GVAV Rapiditas is men verheugd dat de banden met FC Groningen mede door het gastheerschap van de FC Groningen Voetbalschool worden aangetrokken. Frits Kerkhof, hoofdjeugdopleiding van GVAV Rapiditas kijkt uit naar de start van de FC Groningen Voetbalschool op sportpark Kardinge, de thuishaven van GVAV. “De binding tussen beide clubs is altijd wel aanwezig geweest en het is mooi dat in dit bijzondere jaar voor zowel GVAV als FC Groningen die banden worden aangehaald. De trainingen van de FC Groningen Voetbalschool betekent dat er ook op zondagochtend weer reuring is op ons sportpark. We kijken er naar uit en hopen van harte dat veel kinderen uit de omgeving meedoen met de programma’s van de FC Groningen Voetbalschool.”

Laatste nieuws