Gudde: ‘Grotere club met prachtige faciliteiten’

22 juni 2019 / vandaag

Ieder seizoen begint met diverse nieuwelingen op het veld. Dit jaar zijn er daarnaast ook buiten de lijnen verschillende nieuwe gezichten. Spreekstalmeester Matthias Mulder interviewde tijdens de eerste openbare training van seizoen 2019/2020 de nieuwe directie.

JAV201906222985OP

Gedurende de training werd de directie ondervraagd; te beginnen met de nieuwe algemeen directeur Wouter Gudde. Gudde begon een aantal weken geleden met zijn klus in Groningen. “Je merkt aan alles dat dit een grotere club is dan waar ik vandaan kom, met prachtige faciliteiten,” zegt Gudde met zijn blik gericht op het TopsportZorgCentrum. “De eerste weken zijn hectisch en ik heb de laatste tijd veel gesprekken gevoerd met onder andere medewerkers om iedereen goed te leren kennen.”
 
Net als Gudde is ook Mark-Jan Fledderus nieuw bij FC Groningen. Alhoewel, de technisch directeur heeft een verleden als speler bij de club. “Het bevalt heel goed. Ik had het als speler al heel goed naar mijn zin en heb dat gevoel heel snel terug gekregen. De selectie die vanmiddag op het veld staat, is nog niet compleet.”
 
Maandag sluiten diverse (jeugd-)internationals en ook nieuweling Azor Matusiwa aan en in juli komen Ritsu Doan, Ko Itakura en Samir Memisevic nog terug van hun vakantie. “We zijn nog op zoek naar versterkingen, onder meer links in onze verdediging en we willen graag nog scorend vermogen toevoegen. Ik zal me de komende periode niet vervelen.”
 
Robbert Klaver is de afgelopen zeven jaar commercieel directeur en bekleedt ook in de nieuwe organisatie die functie. “We hebben een overgangsperiode achter de rug en ik ben ineens de oudste binnen de directie,” lacht Klaver. “Mijn nieuwe collega’s geven me veel energie. We zijn aan de businesskant aan het investeren in extra medewerkers om onze businessclubleden en partners nog beter van dienst te kunnen zijn. We gaan er alles aan doen om net als de rest van het stadion ook de businesstribune vol te krijgen.”

20190622JV2924
JW2019062217465
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws