string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grote drukte verwacht: haal kaart eerder of kom vroeger naar Euroborg.

Woensdag 07 mei 2014 om 10:52

Voor de eerste halve finale van de play-offs van FC Groningen, vanavond om 18.45 uur tegen Vitesse, wordt een grote toeloop verwacht. Meer dan te doen gebruikelijk zullen er bestelde kaarten worden afgehaald en bovendien zal er ook vanwege vrije kaartverkoop aan de kassa’s drukte ontstaan.

Seizoenkaarthouders hebben tijdens de eerste play-offwedstrijd vrije toegang. Bij de stadioningangen kan op reguliere wijze de seizoenkaart 2013/2014 worden aangeboden. Hiervoor dienen geen extra handelingen te worden verricht. Een losse kaart voor het duel FC Groningen – Vitesse, waarbij de route naar een Europees ticket op het spel staat, kost 15 euro per stuk. De aanschaf van een ticket is zonder beperkingen.
Eerder
Om lange(re) wachttijden te voorkomen, roept de club supporters op eerder vandaag al de bestelde kaart op te komen halen in de FanCorner Groningen aan de Boumaboulevard óf extra vroeg naar het stadion te komen. De kassa’s van Euroborg gaan vanavond om 17.15 uur open. Vandaag zijn overdag kaarten voor het play-offduel te koop in de FanCorner Groningen en via de TicketBox verkooppunten.
Verkeersstromen
Ook op de weg richting Euroborg zal het vanavond extra druk worden. Het woon- werkverkeer zal zich tijdens de avondspits op met name de ringwegen rond de stad vermengen met bezoekers aan de wedstrijd. Diverse verkeersstromen zullen zich dus met elkaar vermengen en supporters dienen dan ook rekening te houden met extra reistijd.
Pendelbusdienst
Om de te verwachte verkeersdrukte bij de thuiswedstrijden van FC Groningen te omzeilen, kan ook vanavond gebruik worden gemaakt van pendelbussen. Samen met Arriva Touring biedt de club de service van een pendelbusdienst aan vanaf P&R Hoogkerk aan de A7, P&R Haren aan de A28 en een opstapplaats bij Sportcentrum Kardinge.
 
Bij thuiswedstrijden rijdt er vanaf vijf kwartier voor de aftrap om de 10 minuten een bus naar Euroborg om de bezoekers af te zetten bij de bushalte aan de Boumaboulevard voor het stadion. De laatste bus richting Euroborg gaat een kwartier voor het beginsignaal van de wedstrijd.
 
Tot een uur na afloop van de thuiswedstrijden kan van de pendeldienst richting Kardinge, P&R Hoogkerk en P&R Haren gebruik worden gemaakt. In Hoogkerk is de opstapplaats bij halte F. In Haren is de opstapplaats bij de halte van lijn 22/Citybus. De kosten voor de pendelbusdienst bedragen 3 euro per persoon voor een retourtje.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard