string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grote drukte rond Euroborg, mis niets van Groningen-Ajax; kom op tijd!

Woensdag 19 december 2012 om 16:42

Donderdagavond is Euroborg tot de laatste stoel uitverkocht. Om niets van de wedstrijd en de aanloop naar de wedstrijd te missen, wordt supporters geadviseerd ruim op tijd aanwezig te zijn in Euroborg en dus eerder van huis te gaan dan te doen gebruikelijk. Zowel op de wegen naar het stadion als bij de toegangscontrole wordt grote drukte verwacht. Het stadion opent om 18.30 uur, dus anderhalf uur voor de wedstrijd.

De wedstrijd FC Groningen – Ajax begint donderdagavond stipt om 20.00 uur. Door diverse oorzaken zal de verkeersdrukte rond het stadion aanmerkelijk groter zijn dan bij de reguliere wedstrijden in het weekend. Zo is het in Groningen koopavond, kan men te maken krijgen met uitlopers van de avondspits op deze doordeweekse dag en is de Jumbo-supermarkt in Euroborg geopend en in verband met de aanstaande feestdagen is daar extra kerstdrukte te verwachten. In en om Euroborg zal dus veel meer verkeersdrukte zijn dan normaal. De pakeergarage onder Euroborg zal eveneens vol staan.
Alternatieven
Er wordt dan ook aangeraden tijdig naar Euroborg te komen en in ieder geval eerder dan gebruikelijk. Alternatieve reismogelijkheden zijn de pendelbusdiensten van Arriva (zie onderstaande link).
Het stadion opent de poorten om 18.30 uur. In verband met de vele losse kaarten, die voor deze wedstrijd zijn verkocht, én het aanzienlijk aantal meer bezoekers zal ook de kaartcontrole bij de ingangen langer duren dan bij de laatste thuiswedstrijden en de doorstroming dus minder vlot verlopen dan met de pasjes van de seizoenkaarten. Om dus niets te missen en op tijd op je plek te zijn is ook om deze redenen verstandig eerder Euroborg binnen te gaan dan gebruikelijk.
Warming-up
De aanloop naar de wedstrijd zal speciaal voor deze bekerwedstrijd op details worden aangepast. “Uiteraard blijven de bestaande nummers in de opbouw naar de wedstrijd gehandhaafd,” vertelde trainer Robert Maaskant woensdag. “Maar is er een lokale band ‘Mooi Wark’ die een nummer heeft geschreven waar heel vaak het woord ‘boeren’ in voor komt. Ook op de grote schermen zullen we nog iets speciaals tonen.”
“Om nog eens terug te komen op Celtic-Barcelona (2-1 – red.): daar gebruikten zij het nummer ‘You just can’t get enough’ en was er een unieke sfeer in Celtic Park. Wij willen hier zeker geen kopie van maken, want die sfeer is uniek. We willen het graag op onze eigen manier doen met de elementen die bij FC Groningen passen.”

Na de warming-up zal oud-FC’er Erik Nevland op het veld in het zonnetje worden gezet. Hij beëindigde in november van dit jaar zijn actieve spelerscarrière en is samen met zijn gezin eregast in Euroborg.
Fanshop
In de Fanshop is een beperkte oplage van een speciale sjaal te verkrijgen voor het duel FC Groningen – Ajax. Deze sjaal kost 5 euro en is alleen bij het stadion te koop. Ook zijn er speciale groene ‘kerstmutsen’ te koop voor slechts 1 euro.

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard