string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grote drukte bij jaarlijkse Open Dag.

Zondag 01 augustus 2010 om 14:58

Duizenden supporters van FC Groningen hebben zojuist de spelerspresentatie van bijgewoond in Euroborg. Daar hoorden zij onder meer dat doelman Luciano de komende vier jaar bij FC Groningen speelt.

Eredivisie Live-commentator Mark van Rijswijk verzorgde deze keer de spelerpresentatie. Hij verwelkomde eerst aanvoerder Koen van de Laak, die kort uit  de doeken deed wat het publiek dit seizoen van FC Groningen mag verwachten: “Elke wedstrijd druk op de ketel, goed voetbal en veel doelpunten.”
Vervolgens kwamen de spelers per linie op het veld. Doelman Luciano da Silva had daarbij een aardige verrassing in petto voor de ruim tienduizend mensen die op dat moment in het stadion zaten. “Ik heb mijn contract met FC Groningen verlengd en speel de komende vier jaar voor deze club.”
De beide nieuwe verdedigers Maikel Kieftenbeld en Jonas Ivens kunnen bogen op een mooie bekerprestatie in het afgelopen seizoen. Met respectievelijk Go Ahead Eagles en KV Mechelen bereikten ze de halve finale. Het is lang geleden dat FC Groningen zo ver kwam. “Ik hoop die prijs ooit nog eens omhoog te kunnen heffen,” aldus Ivens.
Dusan Tadic gaf als laatste nog enkele Nederlandse woordjes prijs. Op de vraag of hij ‘In hou van FC Groningen’ wilde herhalen, antwoordde hij “Hoe gaat het?” als bewijs van de vorderingen bij de Nederlandse les. Tenslotte was het de beurt aan de begeleidingsstaf en de technische staf met de nieuwe hoofdtrainer Pieter Huistra als uitsmijter. “We gaan deze competitie onze huid heel duur verkopen. De groep is deze voorbereiding heel goed bezig. Volgende week tegen Ajax zullen we pas echt zien hoe goed we bezig zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’