string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Grote belangstelling voor eerste Europese duel met Marseille’.

Dinsdag 01 september 2015 om 14:14

In de 544ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de loting voor de UEFA Europa League, de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en kijkt hij vooruit naar de zogenaamde interlandweek, waarin voor FC Groningen geen competitieduel op de agenda staat.

“We hebben afgelopen zaterdag in en tegen Utrecht een slechte beurt gemaakt. Daar waar de voorbereidingsperiode en de eerste officiële wedstrijden vertrouwen gaven voor dit seizoen, gingen we in Stadion Galgenwaard kansloos onderuit. Niemand uitgezonderd bleven we ver onder ons kunnen en de maat. Dat was voor iedereen, die FC Groningen een warm hart toedraagt, bijzonder teleurstellend.”
Loting
“En dat terwijl we een dag eerder nog bijzonder positief in het nieuws waren met de loting voor de groepsfase van de Europa League. Onder grote mediabelangstelling volgden spelers en staf vrijdagmiddag de uitkomst van de trekking van de balletjes in Monaco. Het lot koppelde ons aan Olympique Marseille, Braga en Slovan Liberec. Een mooie loting, zeker gezien het feit dat de speelsteden voor ons en onze supporters tamelijk goed te bereizen zijn en dat is prettig.”
“We beginnen onze Europese campagne op donderdag 17 september met een thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. Morgen (woensdag – red.) start de  kaartverkoop voor seizoen- en clubkaarthouders voor dit thuisduel met de Franse groepsfavoriet. Onze drie Europese thuiswedstrijden beginnen om 19.00 uur in Euroborg. Bij onze uitduels is de aftrap om 21.05 uur. In Braga is het een uur vroeger en rolt de bal dus vanaf 20.05 uur lokale tijd.”
Druk
“Inmiddels hebben meer dan elfduizend seizoenkaarthouders hun plaats teruggekocht voor het topaffiche met Olympique Marseille. De belangstelling voor ons eerste groepsduel is enorm groot. Onze verwachting is, dat veel seizoen- en clubcardhouders kaarten willen aanschaffen voor deze wedstrijd en dat het zowel online als bij de FC Primera’s bijzonder druk zal worden. Seizoen- en clubcardhouders kunnen maximaal twee kaarten kopen. Gezien de enorme belangstelling is het maar de vraag of er voor het eerste Europese duel nog vrije verkoop zal zijn.”
“De komende periode volgt, onder meer via deze website, meer informatie over de kaartverkoop voor onze Europese uit- en thuiswedstrijden.”
Bekerwedstrijd
“In al het ‘Europese geweld’ sneeuwt onze bekerwedstrijd tegen FC Twente, op woensdag 23 september, wat onder. Wij willen ook vanaf deze plaats onze seizoenkaarthouders erop wijzen dat de eigen plek tot en met komende zondag (6 september – red.) kan worden teruggekocht voor de prijs van 6 euro. De aftrap van FC Groningen – FC Twente in Euroborg, waarbij we op weg gaan naar prolongatie van de bekerwinst, is om 18.30 uur.”
Oefenduel
“Deze week staat er vanwege interlandvoetbal geen competitiewedstrijd op het programma. Morgenavond (woensdag – red.) speelt de eerste selectie een oefenduel met Pelikaan S. Deze wedstrijd in Oostwold staat in het teken van onze afscheid nemende maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. De aftrap is om 19.30 uur.”
“Bij de selectie voor het duel met Pelikaan S ontbreken in ieder geval vier internationals. Hans Hateboer en Mimoun Mahi zijn geselecteerd voor Jong Oranje. Simon Tibbling is opgeroepen voor Jong Zweden en Albert Rusnak meldt zich voor wedstrijden van Jong Slowakije.”
Johnny Visser
“Afgelopen vrijdag kregen we ook triest nieuws. Onze voormalige verzorger Johnny Visser overleed op 87-jarige leeftijd. Johnny Visser was een zeer markante persoonlijkheid, die vanaf 1963 dertig jaar in dienst is geweest bij de club. Ondergetekende is vanochtend (dinsdag – red.) bij de afscheidsdienst aanwezig geweest. Wij wensen familie en vrienden ook vanaf deze plaats sterkte bij het verwerken van dit verlies.”
Gesloten
“Met de mededeling dat de kantoren en de FanCorner donderdag de gehele dag gesloten zijn in verband met een personeelsuitje, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’