string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Grote belangstelling bij afscheid van Piet Fransen.

Donderdag 06 augustus 2015 om 21:29

Medewerkers, supporters, voormalige spelers en trainers, vertegenwoordigers uit de voetballerij en andere belangstellenden hebben vanavond, donderdag 6 augustus, op waardige wijze een laatste eerbetoon gebracht aan Piet Fransen.

Clubicoon Fransen overleed afgelopen weekeinde op 79-jarige leeftijd. Donderdagavond was er tussen 19.00 uur en 23.00 uur gelegenheid om afscheid van hem te nemen in het stadion. Honderden mensen passeerden in het bijzijn van de familie de kist van Fransen. Piet Fransen lag opgebaard in de Essent Lounge in Euroborg, bij een groot doek dat er al ter ere van zijn verdiensten voor de club hing. Naast het brengen van een laatste groet, kon een condoleanceregister worden getekend.
Bloemstukken
Diverse bloemstukken omringden de baar, onder anderen van Ronald en Bartina Koeman, Arjen Robben, de KNVB en Feyenoord, waarvoor Fransen ook twee seizoenen in de Eredivisie uitkwam. Naast de Raad van Commissarissen, directie en medewerkers van de club brachten onder anderen voormalige medespelers, teamgenoten van Old Stars en Oud FC Groningen en tal van andere mensen uit de voetballerij een laatste eerbetoon.
Onder hen voormalig FC- en Veendam-bestuurder Henk Nienhuis, Kees Kist namens de rapporteurs van Telesport – waarvoor Fransen jarenlang cijfers gaf bij Eredivisiewedstrijden – en voormalig teammanager Theo Huizinga. Ook Commissaris van de Koning Max van den Berg was aanwezig. Van de selectie van FC Groningen toonde Yoëll van Nieff als Stadjer een eerbetoon aan Oosterpark-icoon Fransen. De staf werd vertegenwoordigd door manager technische zaken Peter Jeltema.
Bijzonder
Bijzonder was ook de komst van Dominique van Dijk. De 35-jarige zoon van Mister FC Groningen Jan van Dijk, was helemaal uit zijn huidige woonplaats Antwerpen in België overgekomen om een laatste groet te brengen aan Fransen. “Piet was één van de chauffeurs op de jeugdbusjes en hij heeft mij in mijn jeugdperiode bij FC Groningen regelmatig opgehaald. Ik had het gevoel dat ik hier vanavond moest zijn, daarom ben ik er.”
Uitvaartdienst
Piet Fransen wordt morgenmiddag, vrijdag 7 augustus, in Groningen gecremeerd. De familie heeft er voor gekozen de uitvaartdienst in besloten kring te houden. FC Groningen zal hierbij door een select gezelschap worden vertegenwoordigd.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’