string(9) "claudebot"

Groot veldonderhoud Corpus; voorbereiding selectie niet in Haren.

Woensdag 13 april 2016 om 15:44

FC Groningen begint komende maandag, 18 april, aan groot onderhoud aan de trainingsvelden 1 en 2 op Sportpark Corpus den Hoorn. De eerste selectie, die nu gebruik maakt van veld 1, zal daarom de rest van dit seizoen op veld 3 trainen. De overige teams schuiven door en zullen tot het einde van dit seizoen gebruik gaan maken van de kunstgrasvelden op Corpus.

FC Groningen start nu met het groot onderhoud op het trainingscomplex om de voetbalvelden optimaal geprepareerd te krijgen voor de start van het nieuwe voetbalseizoen, 2016/2017. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de voorbereiding van de eerste selectie op het nieuwe voetbalseizoen namelijk niet op sportpark De Koepel in Haren plaatsvinden, maar op de eigen velden van Sportpark Corpus den Hoorn. Om deze velden de intensieve belasting van een voorbereidingsperiode te laten aankunnen, dient er nu al begonnen te worden met het groot onderhoud ervan.
Traditie eerste training
FC Groningen houdt wel de traditie van de laatste jaren in stand om de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen op zondagmiddag in Haren te houden. Dit jaar zal de eerste kennismaking met de spelersgroep onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber op zondag 26 juni zijn. Het aanvangstijdstip van de eerste training van het voetbalseizoen 2016/2017 is net als in voorgaande jaren om 15.00 uur.
Voorbereidingsprogramma
Vanaf maandag 27 juni zullen de trainingen ter voorbereiding op het seizoen 2016/2017 worden voortgezet op Corpus den Hoorn. Traditiegetrouw is de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen tegen een regioteam van RWE Eemsmond. Dit jaar wordt dit duel gespeeld op vrijdag 1 juli in Zandeweer, aftrap 19.00 uur. Over de verdere invulling van het programma met betrekking tot oefenwedstrijden in de voorbereidingsperiode, zal na afloop van het huidige seizoen meer duidelijkheid komen.
Faciliteit
Voor supporters en overige belangstellenden, die de trainingen van de eerste selectie vanaf volgende week wensen bij te wonen op Corpus, zal tijdelijk een strook beschikbaar zijn aan de korte zijde naast het doel bij de ingang naar veld 3, aan de kant van de kantine van voetbalvereniging GRC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’