Groot feest in Euroborg!

Maandag 20 februari 2012 om 11:42

FC Groningen heeft zondagmiddag overtuigend gewonnen van PSV. Na een klein half uur maakte Suk-Hyun Jun al de 1-0 en een kwartier voor het einde van de wedstrijd zorgde hij ervoor dat FC Groningen met 3-0 won. De 2-0 was voor Bacuna.

Afgelopen zondag kreeg FC Groningen de nummer één van de eredivisie op bezoek, PSV.
Trainer Pieter Huistra moest flink puzzelen in de basisopstelling van FC Groningen, want door de wedstrijd tegen VVV Venlo waren Virgil van Dijk, Maikel Kieftenbeld en Tim sparv geschorst en tijdens een training afgelopen week raakte Tom Hiariej geblesseerd. Ook Koen van de Laak en Nicklas Pedersen konden niet voetballen door een blessure. Dus veel spelers die normaal in de basis staan, stonden er deze wedstrijd niet.
De middag begon al goed, met de huldiging van het 9000ste Junior Club lid.
Mathijs Uilkema ontving uit handen van geschorste speler Tim Sparv een mooi FC Groningen shirt met opdruk “9000”. Vervolgens mocht hij tijdens de spelersopkomst met Groby het veld oplopen.
De wedstrijd kon hij kijken vanaf het Ereterras.

Hoewel Matthijs vol goede moed richting stadion afreisde, gingen veel supporters niet met een  goed gevoel naar de Euroborg, aangezien FC Groningen tegen een topclub moest voetballen en ze de afgelopen drie wedstrijden niet zo goed hadden gevoetbald.
Maar vanaf de eerste minuut kon je al zien dat de spelers van FC Groningen scherp waren en halverwege de eerste helft begon FC Groningen brutaal te worden, ze durfden goed aan te vallen en de bal af te pakken van PSV. Terwijl Tadic geblesseerd op het veld lag, werd er gewoon verder gespeeld en scoorde Suk de 1-0.
Even later had Luciano een heel belangrijke redding op een schot van Dries Mertens die de bal keihard richting de linkerhoek schoot.
Meteen na de rust zette de trainer van PSV twee nieuwe spelers in het veld, Bouma en Labyad, in de hoop dat PSV hierdoor sterker werd. Maar al snel was Groningen weer sterker en scoorde Bacuna met hulp van Texeira en Tadic de 2-0. Even later kreeg Manolev van PSV zijn tweede gele kaart en dus moest hij van het veld af. PSV moest de rest van de wedstrijd dus verder spelen met 10 man.
Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd probeerde de trainer van PSV zijn team nog weer te versterken door een wissel, maar ook dit zorgde niet voor verandering, want Suk ging er weer vandoor met de bal. Ruim 30 meter voor het doel gooide Suk met een geweldige boogbal de 3-0 in het doel. Na dit doelpunt was de wedstrijd toch echt wel beslist.
De held van deze wedstrijd was natuurlijk Suk, dit vonden niet alleen de supporters maar ook de spelers. Toen Suk de kleedkamer binnen liep riep iedereen ‘Suk, Suk, Suk!’ Er werd nog lang feest gevierd in het stadion!
LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren:
Jorrit Kalf, Xander Dekker, Kiomy Eefting, Fabian Woldhuis, Costa Vos, Jamil Engelsman, Bastiaan Boekweg, Siem Brabers, Dion Zuur, Mila Bolt, Max Nuiver, Wesley Reinders, Lucas Wieringa,  Pascal Imminga

SHOOT-OUT
Tijdens de rust van de wedstrijd mochten de volgende GWB leden meedoen aan de Gasunie Shoot-Out:
Maikel Venekamp. Peter  van Rein, Joran Arends, Thom Hovenkamp
Foto’s van de wedstrijdactiviteiten kun je hier terug vinden. Om nog meer foto’s te bekijken en te bestellen kijk op www.oypo.nl/juniorclubfotoVoor foto’s van de huldiging van het 9000ste lid, klik hier