Groningse internationals laten zich zien assistkoning Suslov

15 november 2021

De Groningse internationals die deze dagen op pad zijn met hun land hebben zich in de eerste interlands van de huidige interlandperiode nadrukkelijk getoond. Tomas Suslov eiste één van de hoofdrollen op namens Slowakije. Jørgen Strand Larsen was trefzeker namens Jong Noorwegen en Daniël van Kaam en Bjorn Meijer speelden een belangrijke rol bij overwinningen van vertegenwoordigende teams van Oranje. 

Tomas Suslov mocht zondagavond na zijn goede invalbeurt van afgelopen donderdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië in de basis starten voor Slowakije. Het was de tweede basisplaats voor de jonge middenvelder ooit in een A-interland en net als de eerste keer was Malta de opponent. Slowakije overklaste de tegenstander in de uitwedstrijd en won met 6-0.
 
Assistkoning
Suslov liet zich vanaf de start van zijn beste kant zien. Al na acht minuten spelen was Suslov belangrijk met een assist, zijn eerste van een hattrick aan beslissende voorzetten. Suslov kwam aan de rechterkant goed langs zijn man en sneed een afgemeten voorzet hard voor het doel. Na ruim een uur spelen kwam Suslov aan de linkerkant van het strafschopgebied door en legde een bal goed terug. Tien minuten voor tijd was de Groninger weer dreigend vanaf links en met een lage harde voorzet zorgde hij voor zijn derde assist. Drie keer was Ondrej Duda de afmaker, voormalig FC’er Albert Rusnak maakte ook twee goals voor Slowakije.   

strand larsen1

Goals
Jørgen Strand Larsen maakte afgelopen vrijdag twee goals voor Jong Noorwegen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. De spits van FC Groningen schoot zijn ploeg tien minuten na rust op fantastische wijze op voorsprong. Strand Larsen maakte een goede loopactie, kreeg de bal vanuit een vrije trap aangespeeld en lepelde deze met de buitenkant van zijn rechtervoet over de keeper. Na ruim een uur spelen schoot de spits koelbloedig via een strafschop zijn tweede van de avond tegen de touwen. Noorwegen won uiteindelijk met 3-1.  Morgen (dinsdag 16 november) gaat Jong Noorwegen op bezoek bij Azerbeidzjan.
 
Daniël van Kaam stond in de basis bij Jong Oranje dat afgelopen vrijdag met 3-1 won van Bulgarije. Van Kaam speelde een goede wedstrijd in Almere en werd in blessuretijd naar de kant gehaald door bondscoach en voormalig FC-trainer Erwin van de Looi. Maandagmiddag werd Gibraltar verslagen. Het werd 7-0, Van Kaam kwam twintig minuten voor tijd in het veld. 
 
Eerste interlands
Bjorn Meijer stond twee keer aan de aftrap van Oranje onder-19 in de EK-kwalificatiereeks. De eerste interlands voor de linksback van FC Groningen. Woensdagavond werd Moldavië met 4-0 verslagen en speelde Meijer de volledige wedstrijd. Afgelopen zaterdag pakte het team van Meijer uit tegen de leeftijdsgenoten uit Cyprus en werd het liefst 5-0. Meijer speelde ruim een uur mee. Morgen staat het duel met Israël op het programma. De eerste fase van het kwalificatietoernooi wordt afgewerkt in Israël.
  
Paulos Abraham hoort bij de selectie van Jong Zweden, maar kwam vrijdagavond niet in actie tegen Bosnië. Zweden won met 4-0. Morgen (dinsdag 16 november) gaat Jong Zweden op bezoek in Ierland.

Laatste nieuws