Groningse aanvoerders dragen speciale band met trots

29 november 2021

FC Groningen speelde 21 november in de gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met een speciale aanvoerdersband. Zowel captain Mo El Hankouri als de staf en clubvertegenwoordigers in Deventer droegen de aanvoerdersband om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek in Groningen en omgeving. De Trots van het Noorden riep aanvoerders van Groningse sportclubs en het Groningse bedrijfsleven een speciale band af te halen in Euroborg. Het statement om te laten zien achter de slachtoffers van de aardbevingen te staan werd breed gedragen. 

JW202110234294

Honderden aanvoerdersbanden werden in de week na het duel in Deventer van maandag tot vrijdag afgehaald bij de hoofdingang van het stadion van FC Groningen. De aanvoerders droegen de speciale band het laatste weekend van november tijdens de wedstrijden van hun club met trots.
 
FC Groningen voelt zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club. Onlangs heeft zich wederom een aantal hevige bevingen voorgedaan in de provincie Groningen. De club wilde landelijk aandacht vragen voor de problematiek door het eenmalig spelen met een speciale aanvoerdersband.
 
De banden zijn bedoeld voor echte aanvoerders, mensen die voorop lopen in de strijd. Groningers die elkaar willen helpen. De club is blij dat veel aanvoerders gehoor hebben gegeven aan de oproep van FC Groningen en een band hebben afgehaald om te laten zien het statement en daarmee de slachtoffers van de aardbevingen te steunen. De banden werden afgelopen weekend met trots gedragen op veel verschillende voetbalvelden.
 
Bekijk hier welke clubs onder meer meededen met de actie en een fotocollage van de diverse aanvoerders. 

Van Dekken

Laatste nieuws