string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen wint thuis van ADO Den Haag.

Zaterdag 19 november 2016 om 22:50

FC Groningen heeft zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag. Bij rust was de stand 1-1. Hans Hateboer opende de score en Tom van Weert besliste de wedstrijd. Door de zege stijgt de FC naar plek 13 van de ranglijst en nadert het ADO tot één punt.

Voor het eerst in vier weken stond de FC weer eens op het eigen biljartlaken in het Noordlease Stadion. In de tussenliggende periode waren er drie uitbeurt voor de Trots van het Noorden geweest, waaraan in totaal één punt overgehouden werd. In de dertiende speelronde startte trainer Ernest Faber met dezelfde basiself als in de twaalfde, toen een punt werd gehaald in de uitwedstrijd bij NEC.

Voor het treffen met ADO Den Haag had Faber niet de beschikking over de geblesseerden Danny Hoesen en Martijn van der Laan. Verder speelden Jesper Drost en Desevio Payne eerder op de dag met FC Groningen onder-23 en waren Samir Memisevic en Oussama Idrissi nog niet voldoende van hun voetblessures hersteld om in de basis te starten.

In de beginfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen even wat aftasten. De openingstreffer kwam dan ook als geroepen voor de thuisclub. Na een standaardsituatie bleef een bal hangen en kon Etiënne Reijnen de bal klaar leggen voor Hans Hateboer die van afstand en via het lichaam van een Den Haag-speler keihard de 1-0 binnen poeierde.

In het verloop van de eerste helft kreeg Groningen kans op kans. Tom van Weert, Mimoun Mahi, Simon Tibbling hadden de score verdubbelen, maar het was ADO Den Haag dat in de slotfase genadeloos toesloeg. Een bal van buiten de zestien werd door Edouard Duplan op de slot genomen en zo was het op slag van rust opeens 1-1.

Na de pauze had was even moeite het ritme te vinden, maar opnieuw hielp een treffer de groen-witte ploeg over de drempel heen. Opnieuw Etiënne in een aangevende rol, legde een bal panklaar voor Tom van Weert die met een mooi boog de 2-1 binnen krulde. Ook nu was Groningen heer en meester, maar bleef het spannend tot de laatste minuut van de drie minuten extra tijd.

Groningen overleefde een bescheiden slotoffensief van de Hagenaars en mocht voor de tweede keer achter elkaar drie punten bijschrijven in eigen stadion. Met die punten in de knip volgen nu eerst weer twee uitbeurten (PEC en Ajax) voordat het kalenderjaar met een dubbel (Roda en GA Eagles) in eigen stadion zal worden afgesloten.

20161119JV0918

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’