Groningen wint thuis met magere 1-0.

Maandag 22 maart 2010 om 10:42

FC Groningen heeft zondagmiddag in het eigen stadion Euroborg met 1-0 gewonnen van Roda JC. Oluwafemi Ajilore kopte na ruime en minuut de enige treffer binnen. Het gat met het rechterrijtje is nu tien punten met nog zes speelronden te gaan.

Brian van Loo begon als keeper, in verband met de blessure van Luciano.. Andreas Granqvist was geschorst. Zijn plek in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Daley Blind. Tom Hiariej startte daardoor als rechtsback. Fredrik Stenman keerde terug als linksachter waardoor Mike Zonneveld verhuisde naar de positie van controlerende middenvelder. Tim Sparv begon daardoor op de bank. Leandro Bacuna keerde na een schorsing van drie duels terug in de basis als tweede spits en nam de positie over van Nicklas Pedersen, die op de bank begon.
Het hoogtepunt zat voor FC Groningen meteen aan het begin. De eerste van een reeks van vijf hoekschoppen leverde een doelpunt op. Mike Zonneveld gaf de bal met links voor vanaf de rechterkant en vond het hoofd van Oluwafemi Ajilore die zijn eerste officiële doelpunt namens FC Groningen binnenkopte: 1-0.
De volgende hoekschoppen leverden minder gevaar op en Roda JC kreeg aan de overzijde een kans toen Boldizsar Bodor voorlangs het doel van Brian van Loo schoot. Qua hoogtepunten was dat wel ongeveer alles dat de eerste helft te bieden had. Een gele kaart voor diezelfde Bodor hoorde ook nog tot de statistieken.
Na de onderbreking had FC Groningen een opleving. In de zesde minuut schoot Ajilore van buiten de zestien tegen de rechterpaal en kwam Leandro Bacuna in de rebound helemaal vrij voor doelman Tyton van Roda te staan. De aanvaller raakte de bal echter totaal verkeerd en zo ging een grote kans verloren. Tim Matavz schoot in het vervolg nog eens voorlangs en Thomas Enevoldsen claimde nog een strafschop toen hij door Jan-Paul Saeijs werd gevloerd.
Na een gele kaart voor Sebastian Svärd, een dubbele FC-wissel (Van de Laak en Sparv voor Lovre en Zonneveld) begon de slotfase van de wedstrijd waarin het voor Groningen vooral tegenhouden was. Een kans voor Bodor, een schot van Janssen die door Van Loo voorlangs werd gedrukt en een fase waarin de FC flink onder druk werd gezet, leverden echter geen doelpunt op.
Zo eindigde de wedstrijd in de eindstand 1-0 Aanstaande zzondag, 28 maart speelt FC Groningen uit bij de nummer twee op de ranglijst: Ajax.
Natuurlijk liepen er ook weer kinderen mee in de line up
Ronan Huisman,  Amber van Houten, Indy de Jong,  Myrthe Scheltens, Jukka Bothe, P.G. Sijbolts, Justine Hesseling,  Jorn Tuinstra, Dyan Brouwer, Sharon Oosterhuis, Lars Reiling, Joran Meijer
Ook werd er in de rust van de wedstrijd gestreden om een plek in de finale van de Shoot Out.
Calvin Oosting, Kim Drommel en Marion Raangs stonden in de halve finale, maar Kim is de enige die doormag naar de finale. Deze wordt gestreden tijdens de wedstrijd tegen Sparta, thuis.

Van Loo; Hiariej, Sankoh, Blind, Stenman; Zonneveld (64’ Sparv), Lovre (64’ Van de Laak), Enevoldsen (76’ Pedersen), Ajilore; Matavz, Bacuna.
Rest bank: Nienhuis, Koç, Werkman, Olijve.