Groningen wint op debutantenbal in Doetinchem

25 augustus 2018

FC Groningen heeft de eerste punten van het seizoen binnen. De Trots van het Noorden won het uitduel tegen De Graafschap met 0-1. Michael Breij maakte op slag van rust via een schitterende kopbal de enige treffer van de wedstrijd. Zo zorgde de basisdebutant voor een mooi feest in het volle uitvak.

STEM VOOR DE PAYT MAN OF THE MATCH
Trainer Danny Buijs koos voor de wedstrijd in Doetinchem voor vier andere spelers in zijn basiself ten opzichte van de eerdere competitiewedstrijden dit seizoen. Tim Handwerker en Mateo Cassierra maakten zodoende hun debuut voor de FC. Ook Jeffrey Chabot debuteerde later in de wedstrijd als invaller voor zijn ploeg.
 
Groningen begon sterk op De Vijverberg. De gasten kregen al na amper drie minuten spelen een hoekschop die werd getrapt door Michael Breij. Zijn corner viel bij de tweede paal voor de voeten van Mike te Wierik die vanuit de lucht de bal richting doel kreeg. Helaas voor de verdediger werd zijn inzet geblokt. Aangever Breij was na 12 minuten spelen zelf dichtbij een goal, maar zag zijn schot van randje zestien net langs de verkeerde kant van de paal gaan.
 
In het vervolg van de eerste helft waren de beide ploegen in balans. De Graafschap kreeg een paar hoekschoppen waaruit verdediger Abena een keer gevaarlijk kon koppen. Zijn inzet verdween echter naast het doel van Sergio Padt.
 
De bezoekers kwamen via een schitterende treffer op slag van rust op voorsprong. Ritsu Doan zag vanuit het middenveld de ruimte aan de linkerkant bij de opkomende Handwerker. Voorin wees Breij al naar collega Cassierra om naar binnen te lopen zodat de jongeling zelf vrij kon komen bij de tweede paal. Een afgemeten voorzet van Handwerker werd uitstekend naar de grond en in het doel gekopt door Breij; 0-1.
 
Een mooie opsteker voor de ploeg van Buijs die ook na rust direct een mogelijkheid kreeg om te scoren. Cassierra speelde zichzelf in het strafschopgebied vrij, ging naar zijn linker en schoot in het zijnet. De spits was na ruim een uur spelen weer gevaarlijk nadat hij de bal via een combinatie voor de voeten kreeg en over het doel schoot. Het was het laatste wapenfeit van de Colombiaan die na 63 minuten werd vervangen door Ahmad Mendes Moreira.
 
De Graafschap ging in de loop van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en was daar via voormalig FC’er Stef Nijland niet ver van verwijderd. De aanvaller schoot na 78 minuten voetbal rakelings naast. Groningen vocht en met Jeffrey Chabot kreeg het in de slotfase een extra slot op de deur. De verdediger verving Ajdin Hrustic. Ook Tom van de Looi stond toen al op het veld als vervanger van doelpuntenmaker Breij.
 
De Graafschap zette aan en bijna ging het nog mis voor de FC. Een schot van Klaasen in de 90ste minuut was voor doelman Padt pas op het laatst zichtbaar. De doelman stopte de bal en wierp zich vervolgens voor de rebound van Thomassen waardoor de poging via Padt over het doel ging. Zo pakte FC Groningen de eerste driepunter van dit seizoen en barste er na het laatste fluitsignaal een prachtig feest los voor het sfeervolle met 533 FC-fans gevulde uitvak.
 
FC Groningen neemt het volgende week in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is zondag 2 september om 12.15 uur. 

WK1808250500
mtb18082564895

Laatste nieuws