Groningen wint 2-1 van RKC Waalwijk.

Maandag 15 februari 2010 om 10:02

FC Groningen staat weer in het linker rijtje.! Afgelopen zondag hebben onze jongens gewonnen tegen RKC! Het was een vrij makkelijke wedstrijd, die eindigde in 2-1. FC Groningen was wat sterker dan RKC en het was dit keer Stenman die het eerste doelpunt scoorde! Voor hem was het extra leuk om te scoren, want het was zijn eerste keer in de competitie.

“Eindelijk mijn eerste doelpunt,” aldus een blije Stenman. “Ik had al wel eens in de beker gescoord tegen Vitesse, maar nog nooit in de competitie. Eigenlijk vind ik het niet zo belangrijk wie het doelpunt maakt, maar het is natuurlijk altijd leuk om zelf te scoren.”
 Het veld was moeilijk te bespelen. Door alle sneeuw en vrieskou van de laatste weken was het gras niet zo goed als normaal. Toch wist FC Groningen wel veel kansen te creëren. Na precies een uur spelen was het dan toch raak voor Groningen. Aanvoerder Goran Lovre werd in het strafschopgebied gehaakt door Metaj en kreeg daarvoor een strafschop. Vaste strafschopnemer Andreas Granqvist  maakte toen de 2-0! Toen enkele minuten later Charlison Benschop een overtreding beging op Goran Lovre en daarbij zijn tweede gele kaart opliep, leek het duel helemaal gespeeld.  Toch,  in de 87e minuut scoorde RKC 1x. De laatste minuten waren dus super spannend! Gelukkig had FC Groningen toch 3 punten, en konden we met een gerust hart naar huis.
Muziek
FC Groningen heeft sindskort ook wat nieuws. Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd mag een speler een liedje uitkiezen dat hard door de stadionboxen schalt. Stenman was als eerste aan de beurt  en koos tegen RKC Waalwijk voor het nummer ‘Keep on rising’ van Ian Carey ft. Michelle Shellers.
“Het nummer heeft natuurlijk wel iets positiefs, maar echt bewust heb ik het liedje niet uitgekozen. Ik houd zelf meer van ‘rock ’n roll’. Het doelpunt heeft volgens mij dan ook niet zoveel te maken met dat ik het nummer heb aangevraagd.”
Koude handen
De spelers vonden het wel erg koud!  De doelman Luciano had hele koude handen, en daar had hij wel een beetje last van tijdens het keepen. Vooral tijdens de tweede helft was het koud. . “Je bent koud en dan kun je niet zoveel met een bal doen,” meent Luciano. “Ik had geen gevoel meer in mijn vingers zo koud was het!”
Luciano was wel blij met het resultaat. “Daar gaat het toch om en winnen is altijd goed. Als ik negatief moet zijn, hadden we het wel eerder mogen afmaken. We hebben zo ontzettend veel kansen gecreëerd. Als er dan aan het einde een tegendoelpunt valt, weet je het nooit. Er kan altijd nog een bal tussenvallen en dat is gevaarlijk. Gelukkig gebeurde dat niet en hebben we weer drie punten erbij.”
Line-up en Shoot Out
Natuurlijk hadden we deze wedstrijd weer een aantal kinderen voor de Line-up. De gelukkige kinderen die aan de hand van onze FC Groningen spelers mochten lopen zijn: Mark van Veen, Daan Zwaagman, David Ploegh, Niek en Daan de Vroome, Koen Boxem, A. Koekoek, Hylke Frankema, D. de Roo, Danique Trip, Wouter Postman, Julian Walraven, Christian ten Caat en Daniel Jonker.
Ook aan de hand van de RKC spelers liepen dit keer kinderen uit Groningen mee: Christian Dijks,Nick Kwast,Marvin Hoeksema, Quinten Koenis, Rick Kamminga, Ryan Aalders, Jeroen Oosterhuis, Elano Bakker, Timo Lancelot, Nina Robbe, Tristan Salomons
De shoot out werd deze keer gedaan door Hilde Dijkhuid, Ruben Wiersma, Bas Rendering, Ralph Oosterhoff en Rinaldo Por.  Bas was hierbijde gelukkige winnaar! hij gaat door naar de kwart finales.