Groningen verspeelt voorsprong in restant te Zwolle.

Maandag 29 april 2019 om 20:57

FC Groningen heeft maandagavond met 3-2 verloren van PEC Zwolle. In het restant van 34 minuten en 5 minuten extra tijd boog de thuisclub een 2-1 achterstand binnen zes minuten om in een 3-2 voorsprong. Bram van Polen en (opnieuw) Lennart Thy waren de goudhaantjes voor PEC Zwolle, dat zich door de zege definitief veilig speelde. FC Groningen stond en staat negende op de ranglijst.

In de resterende 34 minuten traden beide ploegen aan met dezelfde elf spelers als in het eerste deel op woensdagavond. De bank van FC Groningen was wat minder ruim bezet. Een handvol spelers maakte ’s middags zijn opwachting in een oefenwedstrijd van een combinatieteam van FC Groningen tegen de reserves van Almere City FC. Jannik Pohl maakte in dat oefenduel in Almere de enige en winnende treffer.

In het MAC3PARK Stadion van Zwolle begon de thuisclub vol energie op jacht naar het ene punt dat definitieve handhaving zou betekenen. FC Groningen koos voor een meer behoudende aanpak en dat pakte uiteindelijk niet goed uit. Met Mimoun Mahi als invaller voor Kaj Sierhuis stond met nog twintig minuten nog altijd de 2-1 voorsprong voor FC Groningen op de borden.

Een kwartier voor tijd kopte Bram van Polen echter de 2-2 binnen. Zes minuten later was het Lennart Thy met zijn tweede treffer van de wedstrijd, die voor de 3-2 zorgde. Een invalbeurt van Mo El Hankouri voor Thomas Bruns volgde. In de vijfde minuut van de extra tijd was het allerlaatste schot van Mimoun Mahi nog een wapenfeit voor de gasten, die puntloos terugkeerden naar Groningen.

De volgende thuiswedstrijd voor FC Groningen is op zondag 12 mei het duel met Fortuna Sittard. Op woensdag 15 mei staat de uitwedstrijd tegen FC Emmen op de rol. In de laatste twee speelronden van de competitie worden telkens negen duels op hetzelfde tijdstip gespeeld. De data voor de eventuele play-offs om Europees voetbal zijn vandaag opnieuw vastgesteld: zaterdag 18 mei, dinsdag 21 mei, vrijdag 24 mei en dinsdag 28 mei.