Groningen verspeelt twee punten tegen Heracles

27 januari 2018

FC Groningen heeft zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 3-3 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Bij rust was de stand 3-1 in het voordeel van de thuisclub. Tom van Weert, Jesper Drost en Mimoun Mahi zorgden voor de productie van de FC, dat hiermee dertiende op de ranglijst blijft na 20 speelronden in de Eredivisie.

In de basisopstelling keerden zoals verwacht Tom van Weert en Mimoun Mahi terug bij FC Groningen. Lars Veldwijk en Juninho Bacuna moesten voor hen plaatsmaken. De eerste helft verliep aardig naar wens voor de ploeg van trainer Ernest Faber. De 1-0 kwam van Tom van Weert na een assist van Jesper Drost en voorbereidend werk van Mimoun Mahi.

De 1-1 viel na onoplettendheid bij een vrije trap van Heracles op de achterlijn. Jamiro Monteiro was de gevierde man. In de twee minuten voor de pauze sloeg Groningen nog tweemaal toe. Eerste was het goed afjagen van Tom van Weert dat de 2-1 opleverde van Jesper Drost, die alert was bij een rebound. De 3-1 kwam opnieuw na balverlies in de opbouw van Heracles en werd gescoord door Mimoun Mahi.

Na de pauze ging Heracles zeer opportunistisch spelen met Paul Gladon en Brandley Kuwas als nieuwe mannen in de ploeg. Aan de kant van FC Groningen kon Mimoun Mahi slechts een uur spelen in verband met klachten aan de kuit. Vincent Vermeij scoorde na ruim een uur 3-2 op aangeven van Kuwas. Een kwartier later waaide de 3-3 binnen toen Robin Pröpper vanaf de rechterkant van het veld uithaalde.

In de laatste tien minuten kwam Lars Veldwijk na Juninho Bacuna en Kasper Larsen als derde invaller binnen de ploeg. In die fase hadden beide ploegen nog een kans op de overwinning, maar de 3-3 bleef op het scorebord staan. Voor Heracles een opsteker en voor Groningen een bittere teleurstelling. Komende vrijdag volgt het bezoek aan Vitesse in Arnhem voor FC Groningen.

180127EOA4880
180127EOA4979

Laatste nieuws