Groningen verslikt zich in lunchwedstrijd.

Zondag 23 februari 2014 om 14:52

FC Groningen heeft zondagmiddag in Utrecht met 1-0 verloren van de plaatselijke FC. Bij rust was de stand nog 0-0. Ondanks de negende nederlaag van het seizoen blijft Groningen negende op de ranglijst met één punt achterstand op de nummer 8.

In Utrecht startte Groningen in dezelfde basisformatie als afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles. Op de bank keerde Nick van der Velden na een blessure van drie-en-een-halve maand terug. In de eerste helft ontspon zich een wedstrijd zoals FC Groningen die zich had gewenst. Het stormachtige begin van de thuisclub, dat al acht duels op rij niet won, bleef uit en de gasten kregen de grootste kansen.
De kans van Filip Kostic was verreweg het grootste. In plaats van één van zijn twee medespelers te bedienen besloot de Serviër voor eigen gewin te gaan, maar hij had buiten doelman Robbin Ruiter gerekend. Uit een spaarzame hoekschop dwong Eric Botteghin diezelfde goalie nog eens tot een redding.
Na de onderbreking kwam de eerste grote kans voor Utrecht werkelijk uit de lucht vallen. Michael de Leeuw kreeg de bal binnen de zestien meter tegen de arm en kreeg geel en een strafschop tegen. Steve De Ridder wist het cadeautje echter niet uit te pakken en schoot tegen de onderkant van de lat. Zo bleef het 0-0.
Het spelbeeld bleef vrijwel ongewijzigd en ruim een kwartier kwamen Tom Hiariej en Nick van der Velden in de ploeg voor Krisztian Adorjan en Yoëll van Nieff. FC Groningen wist in niet echt grote kansen te creëren, maar bleef wel voortdurend gevaarlijk. Jens Toornstra schoot uit een vrije trap aan de overzijde op de lat achter Bizot.
De derde FC-invaller Género Zeefuik leverde een goede voorzet af op Tjaronn Chery die op zijn beurt ook op de lat schoot. Daarmee was de stand bij het ‘latjetrappen’ dus op 2-1 gekomen. Twee minuten voor tijd maakte Utrecht de winnende treffer uit een afstandsschot van één van hun invaller, Martensson. Hij zorgde in de 88ste minuut voor de eerste Utrechtse zege van 2014 en bracht het verschil tussen Groningen en Utrecht op de ranglijst terug tot drie punten. In de slotfase verzuimde Tommy Oar nog de tweede treffer voor Utrecht te maken en bracht Bizot redding.
Komende zondag speelt FC Groningen in Euroborg de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, dat momenteel op de twaalfde plek van de ranglijst staat. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges heeft 29 punten en dat zijn er drie minder dan het aantal van FC Groningen. De wedstrijd begint zondagmiddag 2 maart om 14.30 uur in Euroborg.

Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Adorjan (64’ Van der Velden), Kieftenbeld, Van Nieff (64’ Hiariej); Chery, De Leeuw (82’ Zeefuik), Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Wijnaldum, Lindgren, Zivkovic.