Groningen verslaat Schotse promovendus Ross County: 2-0.

Vrijdag 05 juli 2019 om 21:16

FC Groningen heeft vrijdagavond op het Sportpark van Asser Boys met 2-0 gewonnen van Ross County. De ploeg van trainer Danny Buijs stond bij rust met 1-0 voor door een treffer van Romano Postema. Kaj Sierhuis bepaalde twintig minuten voor tijd de eindstand. Zaterdagmiddag 6 juli speelt FC Groningen in Rolde tegen het Duitse Preussen Münster. Aanvang is 14.30 uur.

20190705JV3780

Op het veld van Asser Boys speelde FC Groningen een uur lang met een team dat voor een groot deel uit junioren bestond. De laatste dertig minuten speelden tien andere veldspelers. Alleen doelman Jan Hoekstra stond de volle negentig minuten onder de lat.

FC Groningen kwam na 12 minuten op voorsprong door een treffer van Romano Postema. In het verloop van de eerste helft was FC Groningen nog twee keer dreigend en moest Jan Hoekstra één keer handelend optreden bij een vrije trap van Schotse promovendus.

In de tweede helft had FC Groningen opnieuw een aardig veldoverwicht. Toen er na een kwartier een nieuw fris tiental binnen de lijnen kwam, kwam het tempo nog een stukje hoger te liggen en kwam Groningen ook een aantal malen gevaarlijk door. Een prachtige aanval door het midden werd na een assist van Ajdin Hrustic afgerond door Kaj Sierhuis.

Sierhuis zag vervolgens een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en Ajdin Hrustic schoot nog eens rakelings naast het doel van Nathan Baxter. Drie minuten voor tijd hadden de Schotten de ideale kans om de slotfase nog spannend te maken. Brian Graham zag echter hoe zijn strafschop door Jan Hoekstra werd gestopt.

Ook in het restant van de wedstrijd werd niet gescoord en zo werd de eindstand 2-0. Zaterdagmiddag om 14.30 uur speelt FC Groningen de volgende oefenwedstrijd, tegen Preussen Münster. Dit duel wordt gespeeld op Sportpark Boerbos in Rolde. De kassa's openen om 13.00 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd tot en met 17 jaar.

Jan Hoekstra; Tapmahoe Sopacua (61' Ayoub Haddad), Leonel Miguel (61' Mike te Wierik), Milan de Koe (61' Ko Itakura), Thomas Poll (61' Amir Absalem), Remco Balk (61' Ajdin Hrustic), Tom van de Looi (61' Sam Schreck), Daniël van Kaam (61' Django Warmerdam), Michael Breij (61' Joël van Kaam), Romano Postema (61' Ramon Pascal Lundqvist), Thijs Dallinga (61' Kaj Sierhuis).