Groningen verliest van KAA Gent.

Vrijdag 09 januari 2015 om 17:16

FC Groningen heeft vrijdagmiddag in het Spaanse Oliva met 2-0 verloren van het Belgische KAA Gent. De eindstand was bij de rust reeds bereikt. Zaterdag keert FC Groningen vanuit Spanje terug naar Nederland.

In de eerste helft had FC Groningen het betere van het spel, maar was de Belgische tegenstander dodelijk effectief. De beide kans werden benut door achtereenvolgens nieuweling Simon Mozes Daddy en David Pollet.
In de pauze paste trainer Erwin van de Looi een kwartet wissels toe. Eric Botteghin werd afgelost door Johan Kappelhof. Beiden kampten met een lichte kwetsuur. Verder gingen Simon Tibbling, Tjaronn Chery en Danny Hoesen eraf en kwamen Rasmus Lindgren, Mimoun Mahi en Nick van der Velden in de ploeg.
Debuut
Na twintig minuten in de tweede helft werd vrijwel de volledige ploeg van de Belgen vervangen. Vijf minuten later kwamen bij Groningen nog drie verse krachten in de ploeg. Roland Baas, Albert Rusnak en Jarchinio Antonia werden na zeventig minuten afgelost. Martijn van der Laan speelde ondanks een kniekwetsuur nog twintig minuten en ook Dino Islamovic en Juninho Bacuna kwamen binnen de lijnen. Voor laatstgenoemde betekende het zijn officieuze debuut in het eerste elftal.
Lat
In de 0-2 stand kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer. Dino Islamovic was nog het dichtst bij de eretreffer, maar trof uit een vrije trap de bovenkant van de lat. Na de 1-0 nederlaag van dinsdag en met een volle week trainingen in de bagage keert de selectie zaterdag terug in Nederland. Maandagochtend om 10.30 uur staat de eerstvolgende training op het veld achter de Mediacentrale op het Europapark op de rol.

Padt; Hateboer, Botteghin (46’ Kappelhof), Baas (71’ Van der Laan), Burnet; Antonia (71’ Bacuna), Kieftenbeld, Tibbling (46’ Lindgren), Chery (46’ Mahi); Rusnak (71’ Islamovic), Hoesen (46’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Bos.