Groningen verliest in eigen huis van Utrecht

8 december 2019

De ongeslagen thuisreeks van FC Groningen is ten einde. De Trots van het Noorden verloor in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 van FC Utrecht. Bij rust was er nog niet gescoord. Invaller Bart Ramselaar zorgde negen minuten voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. 

lundqvist

Captain Mike te Wierik was vanwege een blessure niet inzetbaar waardoor Samir Memisevic de aanvoerdersband om de arm droeg en Azor Matusiwa in de basisopstelling startte. Ook Ramon Pascal Lundqvist keerde terug aan de aftrap, Mo El Hankouri begon op de bank.
 
Beide ploegen kregen één goede mogelijkheid in de eerste helft. Simon Gustafson dook na 10 minuten spelen op voor doelman Sergio Padt, maar de keeper bleef naar de bal kijken waardoor hij de één tegen één won van de middenvelder. Voor de thuisploeg was Ajdin Hrustic na 38 minuten betrokken bij het gevaarlijkste moment voor de pauze.
 
De Australiër omspeelde aan de zijlijn twee tegenstanders, trok naar binnen en krulde de bal richting de verre hoek. Zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.
 
Er kwam na rust meer leven in de wedstrijd en dat leverde FC Groningen direct aan het begin van de tweede helft goede kansen op. Spitsen Joel Asoro en Kaj Sierhuis vuurden op het Utrechtse doel, maar vonden doelman Maarten Paes op hun weg, of schoten naast het doel. Het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion gaf de Groningers energie, maar ondanks diverse mogelijkheden en voorzetten vanaf de zijkant ging de bal niet in het doel.
 
Op het moment dat de Groningse storm iets leek te gaan liggen schoot Deyovaisio Zeefuik, een kwartier voor het einde, via een tegenstander richting het doel. De inzet leek over de doelman in de goal te vliegen, maar Paes strekte zich helemaal en tikte de bal net over.
 
Utrecht drong in de tweede helft weinig aan, maar negen minuten voor tijd glipte Gyrano Kerk aan de rechterkant langs Django Warmerdam. De spits zette laag voor en invaller Bart Ramselaar tikte van dichtbij binnen, 0-1. Hoewel Groningen er een slotoffensief uit probeerde te persen, leverde dat geen echte kansen op en was de ongeslagen thuisreeks ten einde.

utrecht ko

Laatste nieuws