Groningen vergeet resultaat mee te nemen uit Galgenwaard.

Zondag 21 september 2014 om 18:48

FC Groningen heeft zondagmiddag in Utrecht met 1-0 verloren van FC Utrecht. Na een 0-0 ruststand werd invaller Ruud Boymans matchwinner. Tjaronn Chery verzuimde vanaf de strafschopstip voor 1-1 te zorgen. Na zes duels is Groningen de nummer tien op de ranglijst met 9 punten.

In Utrecht stond er na vijf wedstrijden met een identieke basiself een andere speler in startopstelling van FC Groningen. Michael de Leeuw verving de geschorste Rasmus Lindgren. Na een zakelijke eerste helft van beide ploegen stond er een 0-0 ruststand op de borden. Het enige rumoer ontstond na een overtreding van Willem Janssen op Yoëll van Nieff en even later één van Jarchinio Antonia op Mark van der Maarel. Antonia kreeg de eerste van drie gele kaart in de wedstrijd.
In de eerste minuut na de pauze kreeg Danny Hoesen de grootste kans tot dan toe. Hij voerde zijn lob over doelman Ruiter van Utrecht echter onvoldoende uit waardoor de goalie de bal redelijk eenvoudig kon pakken. Aan de overkant schoot Janssen in het zijnet en de latere ‘man of the match’ Ayoub voorlangs.
Na ruim een uur leidde Nick van der Velden met zijn balverlies een snelle tegenstoot van Utrecht in. Met een dieptepass zette Tommy Oar invaller Ruud Boymans oog in oog met Sergio Padt. Boymans schoof de 1-0 binnen. Acht minuten later had Groningen nog een enorme kans op de gelijkmaker. Van der Velden was op dat moment al vervangen door Henk Bos. Een overtreding van Kum op Antonia op de rand van ‘de zestien’ leverde een strafschop op.
Tjaronn Chery nam plaats achter de bal en zag hoe Robbin Ruiter de bal uit het doel tikte. Vanaf dat moment was Groningen de ploeg die het tempo van de wedstrijd bepaalde, maar grote kansen wist de ploeg niet meer te creëren. Dino Islamovic kwam Michael de Leeuw nog aflossen voor het laatste kwartier en in de laatste vijf minuten kwam ook ‘stormram’ Hans Hateboer nog in de ploeg. In de stand kwam ook na drie minuten extra tijd geen verandering meer: 1-0.
Komende zondag speelt FC Groningen de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Willem II. Aanvang is dan 14.30 uur. Op woensdag 24 september staat eerst nog het bekertreffen in en tegen Barendrecht op het programma. Dat duel begint woensdagavond om 20.00 uur.

Padt; Hiariej (85′ Hateboer), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Chery, Kieftenbeld, De Leeuw (76′ Islamovic); Van der Velden (66′ Bos), Hoesen, Antonia.
Rest bank: Van der Vlag, Hagenauw, Saban, Baas.