Bekerduel Groningen-Utrecht op donderdag 19 december

4 november 2019

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht in het toernooi om de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld op donderdag 19 december. Dit werd deze maandag door de KNVB vastgesteld. Aftrap van de wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion is die donderdag 19 december om 18.30 uur. 

Het bekerduel volgt ruim anderhalve week na de competitiewedstrijd in eigen huis tegen de ploeg uit de Domstad, op zondag 8 december. Het affiche Groningen-Utrecht er één is met een bijzondere historie. Al vijf keer eerder troffen de clubs elkaar in een knock-outwedstrijd in bekerverband.
 
Abonnement
De afgelopen tien jaar troffen de beide ploegen elkaar buiten Eredivisieverband nog veel vaker. Tussen 2007 en 2010 hadden de clubs een ‘abonnement’ op een dubbele confrontatie in de play-offs. Daarin had FC Groningen telkens het thuisvoordeel en trok het drie van de vier keer aan het langste eind. In de bekerontmoetingen in Stadion Galgenwaard heeft Utrecht de betere cijfers: drie zeges en twee nederlagen. Groningen treft Utrecht voor de eerste keer in eigen huis voor een bekerduel.
 
Doorgeloot
Nieuw is dit seizoen dat er vanaf de achtste finales ‘doorgeloot’ wordt voor de rest van het toernooi. Op zaterdag 21 december worden op die manier de acht wedstrijden in de achtste finales, de paringen voor de kwartfinales én de halve finales bekend. Reden voor deze werkwijze is de korte doorlooptijd in die fase van het bekertoernooi. Tussen dinsdag 21 januari en donderdag 5 maart wordt het aantal in 44 dagen teruggebracht van zestien clubs naar de twee finalisten. Op zondag 19 april 2020 is de TOTO KNVB Bekerfinale in Rotterdam.

Laatste nieuws