string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen-Twente volledig uitverkocht.

Vrijdag 22 januari 2010 om 13:56

De selectie van FC Groningen voor het duel van aanstaande zondag met FC Twente is ongewijzigd. Het duel begint om 14.30 uur. Euroborg opent de poorten om 13.00 uur.

De lijst met afwezigen bestaat voor zondag aan Groninger zijde opnieuw uit Sepp De Roover, Petter Andersson, Ondrej Svejdik, Jeffrey Rijsdijk, Tim Sparv, Nicklas Pedersen en Tom Hiariej. Morten Nordstrand keerde donderdagavond in de Beloften terug van een hamstringblessure. Hij zat afgelopen woensdagavond als pinchhitter op de bank in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (2-0).

Trainer Ron Jans blikt vooruit op het duel: “Twente had een uitstekende eerste helft van de competitie, maar had het vorige week toch moeilijk bij FC Utrecht. Ze hebben eerder een punt gewonnen dan er twee verloren. Ik ben heel benieuwd hoe wij ons gaan houden na de overwinning van afgelopen woensdagavond op Heerenveen. Het is natuurlijk lekker om met een zege aan het nieuwe jaar te beginnen. Zondag kunnen we bevestigen dat we vooruitgang hebben geboekt. Als we dat de komende tijd kunnen doortrekken, kunnen we er nog een aardig seizoen van maken. Mensen onthouden toch vaak de tweede seizoenshelft beter dan de eerste.”

Zijn collega Steve McClaren was tevreden over het behaalde punt tegen Utrecht: “Ik was niet ontevreden. Het is altijd moeilijk een competitie te hervatten en dan is het belangrijk om niet te verliezen. Het zal voor FC Twente een zwaar duel worden in Euroborg. FC Groningen heeft een goede selectie, maar staat te laag geklasseerd op de ranglijst. Voor eigen publiek zal Groningen met passie en strijdlust willen winnen. Daarnaast heeft FC Groningen altijd een positieve voetballende gedachte. Onze organisatie moet goed staan en van daaruit kunnen wij hopelijk voor succes zorgen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’