string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen thuis gelijk tegen Excelsior.

Zondag 19 oktober 2014 om 20:02

FC Groningen is er zondagavond niet in geslaagd de zegereeks in Euroborg een vervolg te geven en speelde gelijk tegen Excelsior. De 1-1 eindstand was bij rust al bereikt. Maikel Kieftenbeld opende de score met een eigen doelpunt. Eric Botteghin zorgde voor de gelijkmaker.

In Euroborg trad FC Groningen aan met twee spitsen, Michael de Leeuw en Danny Hoesen. Na de nederlaag tegen Feyenoord hadden technische staf en spelersgroep de switch gemaakt van het aloude 4-3-3-systeem. De eerste test was in een oefenduel met Rot-Weiss Erfurt ‘naar wens’ verlopen. In vergelijking met de basiself tegen Feyenoord ontbraken Jarchinio Antonia en de geschorste Johan Kappelhof in de basis. Tom Hiariej en Michael de Leeuw waren hun vervangers.
De eerste helft begon veelbelovend en het eerste schot van de voet van Nick van der Velden. De eerste grote kans kwam ook op naam van Van der Velden, die echter doelman Gino Coutinho op zijn weg vond, waar afspelen naar Michael de Leeuw ook een optie was geweest. Na ruim een kwartier spelen bracht nota bene Maikel Kieftenbeld Excelsior op voorsprong, toen een bal van zijn hoofd in de rechterkruising achter Sergio Padt verdween.
Het maakte de opdracht voor FC Groningen, winnen en het publiek vermaken, er niet eenvoudiger op. Toch bleef Groningen vol goede moed spelen in het nieuwe systeem en was er een kans voor Tjaronn Chery die eveneens Coutinho op zijn pad vond. Op een ideaal moment, twee minuten voor rust, kwam de FC terug in de wedstrijd. Eric Botteghin profiteerde van een actie waarbij de Excelsior-goalie de bal niet klemvast had en tekende de 1-1 aan.
Na de pauze werd Excelsior iets brutaler en was het Botaka die de buitenkant van de paal raakte met een afstandsknal. Even later was Jarchinio Antonia de eerste invaller aan de zijde van de thuisclub. Hij verving Rasmus Lindgren. Mimoun Mahi maakte zijn thuisdebuut als vervanger van Danny Hoesen. De oud-Spartaan zorgt met een vlammend schot voor de beste kans van de tweede helft. Even tevoren is Dino Islamovic in de ploeg gekomen voor Nick van der Velden.
Het mocht allemaal niet meer baten en zo wist FC Groningen geen goed vervolg te geven aan de voorgaande drie thuiswedstrijden, waarin de volle buit werd gepakt. Komende zaterdag zal FC Groningen als nummer 11 van de ranglijst aantreden tegen AZ, dat negende staat en eveneens 13 punten heeft verzameld.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Hiariej, Van Nieff; Van der Velden (79’ Islamovic), Lindgren (63’ Antonia), Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen (74’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Saban, Baas, Bijl.
Opstelling Excelsior
Coutinho, Karami, Fischer, Van Diermen, Kuipers, Bruins (76’ Varela), Kruys, Auassar, Botaka, Van Weert (83’ Vermeulen), Stans.
Rest bank: Damen, Mattheij, Gouriye, Bovenberg, Maletic.
Toeschouwers: 18.821
Scores: 16’ Kieftenbeld (eigen doel) 0-1, 43’ Botteghin (rebound) 1-1
Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Brink, Strijker en Dieperink
Gele kaarten: 42’ Bruins, 79’ Auassar

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’