string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen start 2017 met klinkende zege in Almelo.

Zaterdag 14 januari 2017 om 21:49

FC Groningen is het kalenderjaar 2017 uitstekend gestart met een klinkende 4-1 uitzege op Heracles Almelo. De ruststand was 0-3. De Trots van het Noorden is hierdoor terug in het linkerrijtje en heeft een positief doelsaldo. Mimoun Mahi (2x), Desevio Payne en Alexander Sørloth scoorden de FC-treffers.

FC Groningen heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen. Met een team dat op vier van de elf plekken verschilde met de laatste startopstelling in 2016, was alleen het begin van de wedstrijd nog wat moeizaam. Heracles Almelo kreeg met Samuel Armenteros en Darryl van Mieghem in de beginfase twee aardig kansen, maar Groningen kwam het eerste kwartier schadevrij door.

Alexander Sorloth zorgde voor het eerste Groningse doelgevaar, halverwege de eerste helft. In het derde kwartier sloeg Groningen genadeloos toe. Na een halfuur opende Mimoun Mahi de score nadat hij op het randje van buitenspel was weggestuurd door Sorloth. Even later was het Desevio Payne die op aangeven van Juninho Bacuna van buiten de zestien de 0-2 binnen schoof. Alexander Sorloth maakte zelf de 0-3, waarmee de gasten nog voor de pauze in een zetel zaten.

In de tweede helft werd tweede treffer van Mimoun Mahi wegens vermeend buitenspel nog afgekeurd, maar was Mahi vervolgens wel de maker van de 0-4, nu na voorbereidend werk van Bacuna. In de laatste seconden van het duel maakte Van Mieghem de eretreffer voor Heracles. Even later blies arbiter Pol van Boekel voor het einde. Oussama Idrissi, Jesper Drost en Samir Memisevic mochten als invallers nog hun opwachting maken bij de FC.

Komende week keert Hans Hateboer terug van een schorsing als FC Groningen in een direct duel om de achtste plaats Vitesse treft. Aanvang op zaterdag 21 januari in het Noordlease Stadion is 20.45 uur. Tickets zijn te koop via de reguliere verkoopkanalen en zaterdag vanaf 19.15 uur bij de kassa's.

20170114JV5253

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’