Noordlease Stadion en kassa's open om 11.00 uur

24 december 2017

FC Groningen-Sparta van vanmiddag, zondag 24 december, is een ‘in memoriam’ aan supporters, die in het afgelopen jaar zijn overleden. Na de toss voor de aftrap in het Noordlease Stadion zullen de spelers zich opstellen rond de middencirkel en wordt iedereen in het stadion na het fluitsignaal van scheidsrechter Ed Janssen verzocht een minuut lang te applaudisseren als eerbetoon aan de in 2017 overleden FC-supporters. Het Noordlease Stadion opent straks om 11.00 uur. De aftrap is om 12.30 uur.

Ruim twintig namen en foto’s zijn aangedragen door nabestaanden, die ook aanwezig zijn in het stadion. Het applaus is een ode aan deze overledenen, maar daarnaast ook aan alle fans van FC Groningen die in 2017 zijn overleden. Het is de bedoeling deze ‘in memoriam’ jaarlijks te laten terugkeren bij de laatste thuiswedstrijd van FC Groningen van het kalenderjaar.
 
Beperkt parkeren op P1
De Jumbo supermarkt in het stadioncomplex is vanaf 10.00 uur geopend. Door de te verwachten kerstdrukte in deze supermarkt zal ook de Parkeergarage Euroborg (P1) veel gebruikt worden. Wedstrijdbezoekers met een P1-kaart kunnen uiteraard volgens de gebruikelijke route P1 inrijden. Bezoekers zonder vaste P1-kaart worden in eerste instantie doorverwezen naar de parking Station Europapark. Dit is op korte loopafstand van het Noordlease Stadion.

Gratis Qbuzz-vervoer in Stad
Vanaf 2 uur voor de wedstrijd en 1 uur na de wedstrijd kunt u gratis gebruik maken van het busvervoer in de stad Groningen, aangeboden door Qbuzz. De bussen staan direct na de wedstrijd klaar voor het Alfa-college op de Boumaboulevard. Voor de volledige dienstregeling op een wedstrijddag verwijzen we u graag naar:
https://qbuzz.nl/GD/plan-mijn-reis/actueel/gratis-met-de-bus-naar-thuiswedstrijden-fc-groningen/
 
Kaartverkoop
Voor de wedstrijd FC Groningen – Sparta Rotterdam zijn zonder beperkingen en dus zonder ClubCardverplichting tickets aan te schaffen voor elk van de drie tribunes in het Noordlease Stadion. Tickets zijn voor volwassenen vanaf 18 euro en online vanaf 13 euro voor jeugd te koop. Verkoopkanalen zijn deze website en vanaf 11.00 uur ook de kassa’s.

Laatste duel voor ‘oude’ munten
De thuiswedstrijd tegen Sparta is het laatste duel dat er met de ‘oude’ consumptiemunten kan worden betaald. Sinds dit seizoen wordt in het Noordlease Stadion een systeem met betaalpasjes gehanteerd, kan de seizoenkaart worden opgewaardeerd met een horecategoed en zijn er kassa’s waar met de PIN-pas kan worden betaald. De oude munten waren na afloop van het afgelopen seizoen 2016/2017 nog een half jaar geldig.

Laatste nieuws