Groningen sluit 2014 af met een gelijkspel in Dordrecht.

Zaterdag 20 december 2014 om 22:02

FC Groningen heeft zaterdagavond in Dordrecht met 1-1 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Michael de Leeuw scoorde vlak voor de pauze 0-1. Invaller Robin Gosens bepaalde de eindstand in de 83ste minuut. Groningen gaat als nummer 8 de winterstop in met 24 punten uit 17 duels.

In Dordrecht trad FC Groningen aan met een basiselftal waarin Martijn van der Laan terugkeerde ten koste van Mimoun Mahi, die op de reservebank begon. In de eerste helft van het duel in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft was er lange tijd niet veel actie voor de beide doelen. FC Groningen had het meeste balbezit en kwam wel vaker in de zestien van de tegenstander dan dat omgekeerd gebeurde.
Na ruim een halfuur kreeg Tom Hiariej een gele kaart voor een iets te wilde actie op het middenveld. Even eerder had aanvoerder Maikel Kieftenbeld al zijn laatste waarschuwing gekregen van arbiter Pol van Boekel. Na 41 minuten raakte Tom Hiariej aan zijn arm geblesseerd na een botsing met Marvin Peersman. Even later was Rasmus Lindgren zijn vervanger.
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de eerste helft kwam de uitploeg op voorsprong. Bij een aanval over de rechterkant kwam de voorzet van Jarchinio Antonia en was clubtopscorer Michael de Leeuw er voor het doel als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te koppen. Het was alweer zijn negende competitietreffer van het seizoen 2014/2015.
In de tweede helft werd Ryan Koolwijk aan de kant van de thuisclub afgelost door Robin Gosens. Na ruim een uur spelen kreeg Dordrecht de grootste mogelijkheid tot dan toe en wist Sergio Padt de bal na een scrimmage nog op de doellijn te keren. Halverwege de tweede helft werd door beide clubs gewisseld. Mart Lieder werd ingewisseld voor Rihairo Meulens en Danny Hoesen afgelost door Mimoun Mahi. De invaller aan Groninger zijde mikte een boogbal nipt voorlangs het doel van de thuisclub.
In de 82ste minuut kwam William Ekong bij de thuisploeg in het veld voor Ricky van Haaren. Een minuut later was het invaller Robin Gosens die uit een afstandsknal de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. Lorenzo Burnet stond vlak voor de gelijkmaker al klaar om in te vallen, maar Nick van der Velden was even later de derde en laatste invaller van FC Groningen. Hij kwam in de ploeg voor Antonia.
In de score kwam geen verandering meer in het restant van de wedstrijd, waaronder twee minuten extra tijd. Het puntenverlies betekent dat FC Groningen als nummer 8 de winterstop ingaat met 24 punten uit 17 wedstrijden. Op vrijdag 16 januari wordt in de Amsterdam ArenA de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen de nummer 2, Ajax.
Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia (86’ Van der Velden), Hiariej (44’ Lindgren), Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen (66’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Islamovic, Payne.