Groningen sleept punt over streep in Utrecht

8 maart 2019 / vandaag

FC Groningen heeft vrijdagavond in Utrecht met 0-0 gelijkgespeeld en blijft met het 32e wedstrijdpunt staan op de achtste plek in de Eredivisie. In een wedstrijd met veel strijd, maar zonder veel grote kansen, werd niet gescoord. FC Groningen is daarmee nu zes duels op rij ongeslagen. Zondag 17 maart in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang 14.30 uur.

Bij FC Groningen was Samir Memisevic teruggekeerd na een blessure, die de Bosniër één competitiewedstrijd aan de kant had gehouden. Ritsu Doan ontbrak op zijn beurt wegens een schorsing door zijn rode kaart van afgelopen week. Django Warmerdam was ook nog steeds niet inzetbaar. Verder zaten Ko Itakura, Jannik Pohl en Daniël van Kaam niet bij de wedstrijdselectie. Zij gaan morgen met de Beloften mee naar Harderwijk, voor de uitwedstrijd tegen VVOG in de Derde Divisie Zaterdag.

In de beginfase van de wedstrijd kreeg Sander van der Streek namens de thuisploeg vrijwel meteen de grootste kans van de wedstrijd. Mimoun Mahi, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis zorgden bij het andere doel voor gevaar. In het verloop van de eerste helft was een bloedlip van Samir Memisevic na aanraking met de elleboog van Michiel Kramer nog heeft meest in het oog springende feit. Na 45 minuten plus twee minuten extra tijd gingen de beide ploegen aan de thee.

In het verloop van de tweede helft kwamen bij beide ploegen nog verse en aanvallende krachten in de ploeg, zoals Othman Boussaid en Nick Venema bij de thuisploeg en Mo El Hankouri, Ajdin Hrustic en Paul Gladon bij FC Groningen. Ook met deze nieuwe impulsen brak de wedstrijd nooit echt open. In de slotfase kreeg Groningen nog een handvol gele kaarten en werd het wedstrijdpunt over de streep getrokken. Sergio Padt hield met zijn verdediging voor de achtste keer dit seizoen ‘de nul’ achterin. Een persoonlijk seizoenrecord, dat nog negen keer scherper gesteld kan worden.

De eerstvolgende mogelijkheid daartoe is zondag 17 maart in eigen huis als ADO Den Haag te gast is in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ritsu Doan is dan terug van zijn schorsing. Het duel met ADO begint om 14.30 uur en is bovendien de mogelijkheid om voor de vijfde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd om te zetten in drie punten. Daarna volgt overigens een competitievrij weekend in verband met de interlandperiode van maart.

AV20190308-0090OP
AV20190308-0053OP
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws