Groningen sleept punt mee uit Doetinchem.

Zondag 13 februari 2011 om 18:38

FC Groningen heeft zondagmiddag in Doetinchem met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft scoorde Danny Holla en bepaalde hij de ruststand op 0-1. Vlak na de pauze maakte Rydell Poepon de gelijkmaker. FC Groningen blijft vierde op de ranglijst na 23 wedstrijden.

In Doetinchem begon FC Groningen aan de wedstrijd in de 23ste speelronde in de wetenschap dat bij winst de derde plek op de ranglijst kon worden heroverd op Ajax, de gelijkspeelde in Kerkrade. In het elftal van de gasten startte Maikel Kieftenbeld ondanks een teenblessure weer in de basis na de schorsing van vorige week. Andreas Granqvist was deze keer geschorst en werd in het centrum van de verdediging vervangen door Jeroen Veldmate. Fredrik Stenman droeg de aanvoerdersband.

De eerste fase van de wedstrijd werd vooral gekenmerkt door de vocale clash tussen de fanatieke aanhang van de beide ploegen. Uit Groningen waren bijna vijfhonderd fans meegereisd. Het spel ging snel op en neer in het eerste kwart van de wedstrijd. De Graafschap kreeg enkele schotkansen met Jungschläger en De Ridder. Ook claimde de thuisclub nog een strafschop toen Poepon op de hakken werd gelopen naar Jonas Ivens.

Na een fantastische pass van Buijs kreeg De Ridder na een halfuur de beste kans tot dan toe. Luciano redde op zijn inzet. Even later kwam FC Groningen op voorsprong. Na een voorzet van Fredrik Stenman nam Danny Holla de bal in een keer op de slof. Met een prachtige lob over de iets voor zijn doel staande doelman Waterman liet hij de 0-1 aantekenen. Vijf minuten  later had Tim Matavz de tweede treffer op zijn schoen. Op aangeven van Thomas Enevoldsen schoot hij naast. Een eventuele treffer had overigens niet geteld, aangezien er al was gevlagd voor buitenspel.

Drie minuten voor de pauze had Thomas Enevoldsen de mogelijkheid de score te verdubbelen. Op aangeven van Stenman kopte de Deens internationals rakelings rechts naast het doel. Na de pauze stond Groningen al ruim een minuut eerder op het veld dan de thuisploeg. Terwijl de wedstrijd langzaam van een middag- naar avondwedstrijd transformeerde, kwam De Graafschap als herboren terug in de tweede helft. Net als eerder het seizoen in Euroborg had Groningen het lastig tegen de ‘Superboeren’.

Na zes minuten kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een voorzet van Poepon flipperde tussen de benen van Luciano pardoes het doelvlak binnen: 1-1. Daarna ontspon zich een vermakelijke en spannende wedstrijd. Danny Holla en Poepon probeerden het van afstand. Buijs en Holla uit vrije trappen. De gevaarlijkste man aan de zijde van De Graafschap was overigens de Belg Steve de Ridder, die ook werd uitgeroepen tot ‘man of the match’.

In de slotfase was Groningen niet meer bij machte nog een echt slotoffensief in te zetten. Het was juist de thuisploeg die in de slotfase nog meer druk naar voren gaf en voor enkele hachelijke momenten in de FC-defensie zorgde. Na drie minuten extra tijd was de stand echter nog steeds in evenwicht en mochten beide ploegen zodoende een punt aan hun totaal toevoegen. Volgende week krijgt FC Groningen in Euroborg directe concurrent Roda JC op bezoek. Voor dat duel dat zaterdag om 20.45 uur begint, zijn overigens nog kaarten te koop.

Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Veldmate, Stenman; Holla, Sparv; Enevoldsen (84’ Ajilore), Pedersen (76’ Andersson), Tadic (89’ Bacuna); Matavz.
Rest bank: Van Loo, Metaj, Hiariej, Lachman.