Groningen puntloos terug uit Arnhem; blessure Reis

2 februari 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Gelredome met 2-0 verloren van Vitesse. De eindstand was bij rust al bereikt. De nummer 13 van de Eredivisie verloor daarnaast middenvelder Ludovit Reis. Hij raakte na een kwartier geblesseerd en moest gewisseld worden.

In Arnhem stond Ajdin Hrustic aan de aftrap door de knieblessure van clubtopscorer Mimoun Mahi. De rest van de startopstelling liet trainer Ernest Faber ongewijzigd. De 177 meegereisde FC-fans zagen hun ploeg al na zes minuten op achterstand komen. Een voorzet van links van de voet van Lassana Faye werd door Matt Miazga achter doelman Sergio Padt gekopt: 1-0.

Tien minuten later kreeg FC Groningen een flinke domper te verwerken. Middenvelder Ludovit Reis verdraaide zijn knie in een duel met Mason Mount en moest per brancard het veld verlaten. Juninho Bacuna was Reis’ vervanger. Na ruim een halfuur schoot Mason Mount de 2-0 binnen uit een voorzet van Mitchell van Bergen en na een slim overstapje van een teamgenoot.

In het resterende kwartier kreeg Tom van Weert nog een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te maken. Van Weert mikte echter links naast het doel na een mooie aanval in eindigend in de zestien meter van Vitesse. In de slotminuten van de eerste helft werd Guram Kashia een treffer onthouden, toen het arbitrale kwartet onder leiding van Reinold Wiedemeijer niet constateerde dat Bacuna een inzet van Kashia achter de doellijn keerde.

Het was voor het wedstrijdverloop uiteindelijk niet van belang. Invaller Lars Veldwijk kreeg een zo mogelijk nog grotere kans dan zijn collega Van Weert, maar mikte juist rechts naar het doel van Remco Pasveer. Zo bleef het 2-0. Deyovaisio Zeefuik maakte zijn debuut en pakte bij zijn eerste actie ook meteen een gele kaart. Yoëll van Nieff, die voor Zeefuik moest plaatsmaken, kreeg eveneens geel.

WK1702020009
WK1702020044
WK1702020005

Laatste nieuws