Groningen pas na rust trefzeker in Nieuw-Buinen: 1-2.

Woensdag 04 juli 2018 om 23:29

FC Groningen heeft woensdagavond met 2-1 gewonnen van eersteklasser Nieuw-Buinen. Bij rust was de stand nog 0-0. In de tweede helft maakten Michael Breij en Tim Freriks de treffers namens de FC. Mark Schreuder bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 1-2.

In de eerste helft startte FC Groningen met elf spelers met Eredivisie-ervaring. In deze samenstelling kwam de ploeg van trainer Danny Buijs niet tot scoren en bleef het 45 minuten lang 0-0. In deze wedstrijd waren behalve doelman Sergio Padt zes veldspelers niet inzetbaar: Ludovit Reis, Jesper Drost, Ahmad Mendes Moreira, Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Ajdin Hrustic.

Vrije trap
In de tweede helft stonden behalve doelman Kevin Begois tien andere spelers aan de aftrap, allemaal speelgerechtigd voor FC Groningen onder-23. Binnen een kwartier had Michael Breij zijn ploeg op voorsprong gebracht toen hij van vlak buiten de zestien meter een vrije trap raak schoot na een overtreding op Gerald Postma. In de 76ste minuut verdubbelde Tim Freriks de score op aangeven van Postma. Twee minuten later benutte Mark Schreuder een strafschop aan de overzijde van het veld: 1-2. Die score was een kwartier later ook de eindstand.

Waardeloos
Trainer Danny Buijs was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over de prestatie in de eerste helft: “Dit was zwaar waardeloos en FC Groningen onwaardig. We speelden met allemaal jongens die in de Eredivisie hebben gespeeld. Nieuw-Buinen heeft het uitstekend gedaan en op een hele nette manier. Het kan gewoon niet zo zijn dat het bij rust nog 0-0 staat. Vooral de manier waarop, met zo weinig beweging, weinig diepte zonder de bal, en aan de bal passes achter de man. Dit is niet waar wij de lat gaan neerleggen als staf.”

Kevin Begois; Deyovaisio Zeefuik (46’ Tim Riksman), Mike te Wierik (46’ Lars Kramer), Samir Memisevic (46’ Marijn Ploem), Amir Absalem (46’ Luuk Wouters); Tom van de Looi (46’ Daniel Bouman), Ruben Jenssen (46’ Gerald Postma); Ritsu Doan (46’ Matthijs Hardijk; 76’ Tapmahoe Sopacua), Tom van Weert (46’ Tim Freriks), Mateo Cassierra (46’ Michael Breij), Uriel Antuna (46’ Antonio Sefer).

Toeschouwers: 2.040
Scores: 57’ Breij (vrije trap) 0-1, 76’ Freriks (Breij) 0-2, 78’ Schreuder (strafschop) 1-2.
Scheidsrechter: J. Kaper.