string(9) "claudebot"

Groningen pakt punt bij Vitesse.

Zondag 11 december 2011 om 18:34

FC Groningen heeft zondagavond in Arnhem een punt overgehouden aan het duel met Vitesse. In het Gelredome werd het 0-0. Door het gelijkspel blijft FC Groningen achtste op de ranglijst van de Eredivisie. Doelman Luciano da Silva hield de nul bij zijn seizoendebuut.

In de ploeg van FC Groningen werden vier wisselingen toegepast ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen NEC. Door een blessure van Jonas Ivens kwam Johan Kappelhof centraal in de verdediging te staan naast Virgil van Dijk. Voor het eerst in deze jaargang koos trainer Huistra zijn doelman Luciano da Silva boven Brian van Loo. Daarnaast was er een wisseling op het middenveld, waar Leandro Bacuna zijn plek moest afstaan aan Danny Holla. Maikel Kieftenbeld keerde als controlerende middenvelder terug in de basis na een schorsing.
De Arnhemmers openden de wedstrijd met veel balbezit en kregen dan ook de eerste kansen in de eigen Gelredome, waar dit seizoen slechts één keer werd verloren. Rechtsbuiten Ibarra kreeg een schotkans en even later ook nog een mogelijkheid de bal in een door Luciano verlaten doel te schieten. Beide pogingen faalden. Topscorer Bony kreeg een fraaie kopkans en Van der Heijden mikte een vrije trap nipt over het doel.
Halverwege de eerste helft nam FC Groningen het heft in handen en kregen de gasten ook enkele mogelijkheden. Zo waagde Petter Andersson een schot en kwam ook Dusan Tadic tot een vlammend schot. De Belgische arbiter Dierick gaf vervolgens Petter Andersson vrij makkelijk een gele kaart voor het onderbreken van een counter van Vitesse. Nog voor de pauze kreeg Maikel Kieftenbeld een aardige schotkans na een mooie pass van Tom Hiariej en een goede aanname. Beide ploegen gingen met 0-0 aan de thee, omdat Luciano alert optrad nadat Virgil van Dijk de bal voor de voeten van Van der Heijden gekopt.
Vlak voor de pauze raakte Luciano licht geblesseerd aan de pols. Petter Andersson raakte aan zijn enkel geblesseerd toen Bony op zijn voet stapte, overigens ten koste van een gele kaart van zijn teamgenoot Yasuda die de aanvoerder van FC Groningen onder de voet liep. Het eerste kwartier van de tweede helft was ook voor de FC. Met kansen voor Virgil van Dijk (vrije trap), Dusan Tadic (schot), Lorenzo Burnet (slalom), Petter Andersson (over) toont de nummer 8 van de ranglijst zijn intenties om voor de drie punten te gaan.
Na een gele kaart voor Lorenzo Burnet krijgt de eerste invaller, Nicky Hofs, een enorme kans na een voorzet van Ibarra. Hofs schiet van binnen de vijfmeter evenwel rechts naast het Groningen-doel. Daarna ging het tempo nog een stukje omhoog. De gele kaarten volgen elkaar in hoog tempo op. Nicky Hofs krijgt er één en vervolgens Maikel Kieftenbeld. Even nadat Petter Andersson de kleedkamer opzoek (gewisseld voor Leandro Bacuna) gaat ook Hofs onder de douche, na een kort optreden van slechts dertien minuten. Hofs was nogal fel doorgegaan op Hiariej.
Zo stond FC Groningen met een kwartier op de klok tegen een ploeg met een man minder. Vitesse werd vervolgens echter een stuk brutaler en werd dreigend uit een aantal standaardsituaties. Met aanvaller Nicklas Pedersen als invaller voor verdediger Tom Hiariej stonden er nog ruim vijf minuten op de klok. Even later wisselde coach Van den Brom juist een aanvaller (Ibarra) voor verdediger Van der Struijk. Afstandsschoten van Bacuna en Sparv gingen vooraf aan een opnieuw een zware gele kaart voor de Finse middenvelder.
De stand wijzigde niet meer in een duel waarin de verdedigingen de boventoon voerden. Zo is FC Groningen als nummer 8 niet dichterbij de nummer 7, Vitesse, gekomen. Komende zaterdag is FC Utrecht, nummer 13 van de ranglijst, te gast in Euroborg. Het duel begint om 20.45 uur en is het laatste competitieduel van het jaar 2011.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej (85’ Pedersen), Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Sparv; Andersson (75’ Bacuna), Holla, Tadic; Texeira.
Rest bank: Van Loo, Jones, Keurntjes, Bakker, Bos.
Opstelling Vitesse
Velthuizen; Yasuda, Kashia, Kalas, Büttner; Annan, Aborah, Van der Heijden; Ibarra (87’ Van der Struijk), Bony, Qazaishvili (62’ Hofs; 75’ rood).
Rest bank: Room, Pröpper, Pedersen, Dávila, Van Diermen.
Toeschouwers: 16.408
Scheidsrechter: Dierick (Bel)
Officials: Cremers, Vermeulen en Verhe (allen Bel)
Rode kaart: 67’ en 75’ Hofs (spelbederf en overtreding op Hiariej)
Gele kaarten: 38’ Andersson (overtreding op Ibarra), 48’ Yasuda (overtreding Bony op Andersson), 62’ Burnet (overtreding op Bony), 73’ Kieftenbeld (overtreding op Büttner), 92’ Sparv (overtreding op Kalas)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’