Groningen onderuit in oefenduel met St. Pauli.

Vrijdag 01 september 2017 om 20:50

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Duitse Rotenburg met 3-0 verloren van FC Sankt Pauli. De ruststand was 0-0. Uriel Antuna maakte zijn officieuze debuut, als basisspeler. Hampus Finndell maakte als invaller zijn eerste opwachting in de hoofdmacht.

Bij FC Groningen waren zes spelers niet beschikbaar: internationals Juninho Bacuna, Oussama Idrissi en Mimoun Mahi en daarnaast de niet geheel fitte Ruben Jenssen, Kasper Larsen en Ritsu Doan. Daarnaast kwam Sergio Padt niet in actie. Deze oefenwedstrijd was het de beurt aan zijn collega-doelman Kevin Begois. De overige elf leden van de eerste selectie kregen allen speelminuten, de meesten van hen negentig.

De eerste helft van de wedstrijd was redelijk gelijk opgaand. Namens de Nederlanders kregen Tom van Weert en Yoëll van Nieff de beste mogelijkheden. Na de pauze waren de Duitsers de bovenliggende partij. Via een rake vrije trap van Neudecker kwamen de gastheren op voorsprong na een klein uur spelen.

Acht minuten later veroorzaakte Samir Memisevic een strafschop, die tot 2-0 werd geconverteerd door de Pool Sobota. Diezelfde 17-voudig international had vier minuten voor tijd een geweldige trap in petto. Vanaf ruim veertig meter verschalkte hij de FC-doelman Begois en bepaalde de eindstand op 3-0.

FC Groningen hervat de voorbereiding op de thuiswedstrijd met VVV-Venlo van zondag 10 september op dinsdagmiddag 5 september. In de loop van de week sluiten dan ook de internationals weer aan.

Begois; Kane, Reijnen, Memisevic, Warmerdam; Antuna (80’ Finndell), Hrustic, Van Nieff, Drost (46’ Te Wierik); Veldwijk, Van Weert. Rest bank: Padt, Absalem en Browne.