Groningen onderuit in Enschede: 2-0.

Zaterdag 27 februari 2016 om 21:57

FC Groningen heeft vanavond met 2-0 verloren van FC Twente. De ruststand was 1-0. Na ruim een kwartier scoorde El Azzouzi en tien minuten voor het einde van de tweede helft bepaalde Jerson Cabral de eindstand. Na de derde nederlaag op rij staat Groningen tiende op de ranglijst.

In Enschede stonden er drie andere spelers in de basis in vergelijking met de uitwedstrijd van vorige week tegen AZ. Backs Hans Hateboer en Lorenzo Burnet vervingen Juninho Bacuna en Desevio Payne. Ook keerde Albert Rusnak terug in de basis en begon Jesper Drost op de bank. Bryan Linssen keerde ook van een zeldzame wedstrijd afwezigheid.
In de eerste helft kwam FC Groningen het eerste kwartier goed door. Een minuut later kwam de eerste tegengoal na een aanval over de rechterkant, waar Hidde ter Avest de bal vanaf de achterlijn voorgaf en Zakaria El Azzouzi bij de eerste paal intikte: 1-0.
FC Groningen kreeg een goede kans op de gelijkmaker in de persoon van Oussama Idrissi die binnen de zestien meter een schotkans kreeg, maar over het doel van Twente-goalie Nick Marsman mikte. Tien minuten na de pauze werd Lorenzo Burnet afgelost door Payne. Nog weer een kwartier later maakte Bryan Linssen zijn opwachting in de plaats van Albert Rusnak.
In de tussentijd had Danny Hoesen een dot van een mogelijkheid op de gelijkmaker gekregen. Een voorzet van rechts werd door Hoesen ingeschoten, maar was vervolgens een prooi voor Marsman. In de tachtigste minuut van de wedstrijd werd een aanval van vier Twentenaren richting drie Groningers succesvol afgerond door Jerson Cabral die een voorzet van Mokotjo in het dak van het doel van Padt mikte: 2-0.
Gezien het spelbeeld was de wedstrijd daarmee eigenlijk gespeeld. FC Groningen ging nog wel vol op jacht naar de aansluitingstreffer, maar meer dan enkele dreigende situaties vielen er niet te noteren. Jesper Drost kwam zes minuten voor tijd Simon Tibbling nog aflossen. Toen de drie minuten extra tijd gespeeld waren, boekte Twente de vijfde zege op rij en was er de derde achtereenvolgende nederlaag voor FC Groningen. Komende zaterdag is koploper PSV in Euroborg de volgende tegenstander van de Trots van het Noorden.
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet (55’ Payne); Maduro, De Leeuw, Tibbling (84’ Drost); Idrissi, Hoesen, Rusnak (70’ Linssen).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Bacuna, Sorloth.