Groningen onderuit in ArenA: 3-0

15 september 2018

FC Groningen heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 3-0 verloren van Ajax. Bij rust was de stand 1-0. Klaas-Jan Huntelaar maakte twee treffers. De derde was van oud-FC’er Dusan Tadic. FC Groningen staat na vijf duels met drie punten op de voorlaatste plaats in de Eredivisie.

FC Groningen stond in Amsterdam met twee andere spelers aan de aftrap dan in de afgelopen speelronde tegen PEC Zwolle. Mateo Cassierra startte op de bank en Mimoun Mahi stond in de basiself. Michael Breij moest zijn plek afstaan aan Jeffrey Chabot, die als vijfde speler in de verdedigende linie zijn basisdebuut mocht maken. Ajax startte in de vertrouwde basiself.

Groningen leek na tien minuten op achterstand te komen, maar de treffer van Tagliafico uit een vrije trap van Ziyech werd na raadplegen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Het was voor de eerste keer in deze competitie dat een beslissing werd gewijzigd na ingrijpen van de ‘videoref’.

Na ruim een kwartier was het wel raak voor de Amsterdammers. Deyovaisio Zeefuik liep Tagliafico omver binnen de zestien en arbiter Higler oordeelde dat er sprake was van een overtreding. Klaas-Jan Huntelaar mocht vervolgens de strafschop nemen en schoot die onberispelijk binnen: 1-0.

Voor de pauze ging de thuisploeg nog tweemaal op de bon in de persoon van eerst Tagliafico en daarna Schöne. In de score wat betreft doelpunten kwam geen verandering meer. Op het moment dat Mateo Cassierra al een aantal minuten klaar stond om Mimoun Mahi af te lossen, verdubbelde Huntelaar de voorsprong: 2-0.

In de eerste minuut van het laatste kwartier bepaalde Dusan Tadic op aangeven van Hakim Ziyech de eindstand op 3-0. Even later werden Jeffrey Chabot en Ludovit Reis afgelost door Michael Breij en Tom van de Looi. Daarmee waren de drie wissels gebruikt. In de score kwam geen verandering meer: 3-0.

Ajax handhaaft zich als nummer 2 van de ranglijst, FC Groningen is na vijf wedstrijden de nummer voorlaatst. Komend weekeinde komt AZ op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang op zondag 23 september is 14.30 uur.

fr1809155725
JW2018052510339

Laatste nieuws