Groningen onderuit bij Heracles Almelo: 4-1

21 oktober 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Polman Stadion met 4-1 verloren van Heracles Almelo. Mimoun Mahi opende nog wel de score. De ruststand was 1-1. Meteen na rust kwam Heracles op voorsprong. In de slotfase liep het verschil op naar een marge van drie en daardoor staat FC Groningen nu laatste in de Eredivisie met 4 punten uit 9 duels. Komende zaterdag, 27 oktober, komt koploper PSV op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

In Almelo ging FC Groningen als nummer voorlaatst op bezoek bij de ploeg in vorm in de Eredivisie, die in eigen huis nog geen punt verspeelde. Ten opzichte van de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij ADO Den Haag wijzigde Danny Buijs zijn startopstelling op twee plekken. Deyovaisio Zeefuik en Mimoun Mahi keerden terug aan de aftrap en Tom van de Looi en Ahmad Mendes Moreira moesten voor hen plaatsmaken. Het betekende dat Samir Memisevic als controlerende middenvelder kwam te spelen, zodat aanvoerder Mike te Wierik weer kon terugkeren naar het centrum van de verdediging.

In de beginfase kreeg Adrian Dalmau meteen een beste kans, maar schoot naast. Ritsu Doan opende het vuren namens de gasten en raakte met een vlammend schot de linker kruising. Even later, nog binnen het kwartier, was het Mimoun Mahi die de score opende met een schuiver in de rechterbenedenhoek: 0-1. Elf minuten later lag de bal aan de overkant in het netje, toen Adrian Dalmau een rebound kon binnenkoppen: 1-1.

In de het derde kwartier leken beide teams een strafschop te krijgen, maar werd in beide gevallen de VAR (videoscheidsrechter) geraadpleegd door arbiter Martin van den Kerkhof. Hij kwam in beide gevallen terecht op zijn beslissing terug. Bij een vermeende overtreding van Mike te Wierik op Dalmau bleek de Groningen niet het shirt te hebben vastgegrepen, zoals de arbiter veronderstelde. En aan een overtreding op Ritsu Doan ging een handsbal van teamgenoot Mimoun Mahi vooraf. Wel werd duidelijk dat reserveaanvoerder Samir Memisevic momenteel de eerste strafschopnemer in de Groningse ploeg is.

Meteen na de pauze beoordeelde doelman Sergio Padt een voorzet van de linkerkant helemaal verkeerd en gaf hij een vrije schotkans weg aan Adrian Dalmau, die voor een leeg doel kon binnen schieten: 2-1. FC Groningen toonde zich nog niet geslagen en ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. Invallers Mateo Cassierra en Tim Freriks kwamen Uriel Antuna en Ajdin Hrustic aflossen. Ritsu Doan had ruim een kwartier voor tijd de allergrootste kans op de gelijkmaker. Zijn inzet kwam echter via de rechterpaal terug het veld in en Cassierra schoot in de herkansing op tegen het lijf van Tim Breukers.

Even daarna gooide Bradley Kuwas de wedstrijd in het slot na een snelle uitbraak over links en een voorzet van topscorer Peterson van de zwart-witten: 3-1. FC Groningen ging even later nog meer risico nemen en bracht Ahmad Mendes Moreira nog voor Tim Handwerker. In de tweede minuut van de extra tijd bracht Kuwas met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-1 uit een rake vrije trap. Door de zege is en blijft Heracles vier en zakt FC Groningen naar plek achttien van de Eredivisie.

RJ18102150268
RJ18102149320
RJ18102149200
RJ18102150298

Laatste nieuws