Groningen na zege nog kansrijk voor finaleplaats

18 mei 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 gewonnen van Vitesse. De ploeg van trainer Danny Buijs kwam op slag van rust op voorsprong door Mimoun Mahi. In de tweede helft maakte Samir Memisevic uit een strafschop de 2-0. Max Clark bepaalde vervolgens de eindstand op 2-1. Komende dinsdagavond is de return in het Arnhemse Gelredome. Aanvang 20.45 uur. Er zijn uitsluitend nog kaarten voor de FanTour. De autocombi is uitverkocht.

In de heenwedstrijd van de halve finales paste trainer Danny Buijs een tweetal wijzigingen toe ten opzichte van de basiself van afgelopen woensdag. Jeffrey Chabot was door een blessure als enige niet beschikbaar. Thomas Bruns en Django Warmerdam keerden terug in de startopstelling. Tom van de Looi en Paul Gladon moesten genoegen nemen met een plek op de bank en zouden later nog wel invallen.

Na een rommelige beginfase was FC Groningen heer en meester in de eerste helft. Na een tweetal kansen van Mimoun Mahi (gestopt door doelman Pasveer en nipt naast) leek het eerste bedrijf af te stevenen op een 0-0. In de ene toegevoegde minuut kwam FC Groningen echter alsnog op voorsprong. Na een zeer snelle balherovering rond de zestien van Vitesse werd een inzet van Ritsu Doan nog gekeerd en was Mahi er vervolgens als de kippen bij voor de 1-0.

In het eerste kwartier na de pauze kreeg Deyovaisio Zeefuik een strafschop mee toen hij in de zestien werd gevloerd door Max Clark. De vaste nemer Samir Memisevic was ook deze keer feilloos vanaf elf meter en knalde de 2-0 binnen. In die fase van de wedstrijd ging de herinnering even terug naar de kwartfinale in de KNVB-beker van vier jaar terug. Vitesse herpakte zich echter en precies na de wissel Paul Gladon voor Kaj Sierhuis maakte Vitesse de aansluitingstreffer: Max Clark met 2-1.

Met nog twintig minuten op de klok bracht Buijs nog twee verse krachten in: Ajdin Hrustic en Tom van de Looi. Mimoun Mahi en Thomas Bruns gingen naar de kant. In de eindfase kreeg Sergio Padt nog een hoofdrol toen hij redding bracht op een inzet van de ontsnapte Thulani Serero. Na ruim zes minuten extra tijd stond de 2-1 stand nog altijd op de borden en is die score de uitgangspositie voor de return die dinsdagavond in Arnhem om 20.45 uur zal beginnen.

JAV201905184434OP
JW2019051815852

Laatste nieuws