string(9) "claudebot"

Groningen met winst op Sparta naar play-offs.

Zondag 02 mei 2010 om 17:14

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg door een 3-1 overwinning op Sparta Rotterdam voor de vijfde achtereenvolgende keer de play-offs bereikt. De treffers kwamen van Koen van de Laak, Tim Matavz en Fredrik Stenman. Komende donderdag start de FC met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

In Euroborg begon FC Groningen aan de laatste reguliere competitiewedstrijd in de wetenschap dat bij winst op eigen kracht de play-offs zouden worden bereikt. Trainer Ron Jans had voor die gelegenheid weer de beschikking over de volledig fitte Fredrik Stenman en Luciano da Silva. Het duo keerde net als Goran Lovre terug in de basis ten opzichte van de verloren wedstrijd bij PSV van twee weken geleden. Tom Hiariej, Brian van Loo en Oluwafemi Ajilore moesten genoegen nemen met een plek op de reservebank.
Bij Sparta had interim-trainer Aad de Mos deels noodgedwongen zijn jonge team volledig door elkaar gehusseld in de wetenschap dat voor zijn ploeg de play-offs (maar dan voor lijfsbehoud) onontkoombaar waren. Vanaf het begin van de wedstrijd liet Groningen blijken wie de baas was in Euroborg. Kansen voor Tim Matavz en tweemaal Leandro Bacuna gingen vooraf aan de openingsgoal. Die viel in de negentiende minuut uit een voorzet van Fredrik Stenman, die vervolgens door Koen van de Laak werd binnengekopt: 1-0.
In het restant van de eerste helft kreeg Sparta nog een mogelijkheid toen lage voorzet van de zijkant net voorlangs ging na ingrijpen van Luciano da Silva. FC Groningen kwam daarna heel sterk uit de kleedkamers. Tim Matavz scoorde – op aangeven van voornaamgenoot Sparv – na een prachtige slalom door de Rotterdamse defensie de 2-0. Voor de Sloveen was het zijn dertiende treffer van het competitieseizoen. Hij stelde daarmee bovendien een plek in de top-tien van de topscorersranglijst veilig.
Fredrik Stenman vergrootte zeven minuten later de voorsprong toen hij een afvallende bal van de knie van oud-FC’er Donovan Slijngard van vijf meter tegen de touwen kon werken: 3-0. Het was voor de Zweed zijn tweede competitietreffer van het seizoen 2009/2010. Na deze goal bloedde de wedstrijd wat dood en kon Sparta zelfs nog weer opleven. Met inmiddels oud-FC’er Sander van Gessel binnen de ploeg kwam de uitploeg in de zeventigste minuut dichterbij. Na voorbereidend werk van Lerin Douarte schoot Joshua John de 3-1 binnen.
De laatste twintig minuten van de wedstrijd vonden er nog eens drie wissels plaats en kreeg Sparta zowaar nog wat mogelijkheden. FC Groningen en Sparta Rotterdam kwamen echter niet meer tot scoren en zo bleven beide ploegen op de positie die ze voor aanvang van de laatste speelronden ook al innamen: de achtste plek en de zestiende plek. FC Groningen begint donderdag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de strijd om Europees voetbal. Sparta Rotterdam gaat naar Helmond Sport in de strijd om lijfsbehoud.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Blind, Sankoh, Granqvist, Stenman (77’ Hiariej); Sparv, Van de Laak, Enevoldsen, Bacuna (61’ Pedersen); Lovre, Matavz (90’ Koç).
Rest bank: Van Loo, Ajilore, Olijve, Lachman.
Opstelling Sparta Rotterdam
Varkevisser; Van Bueren, De Roon, Viergever, Slijngard, Falkenburg, Duarte, Strootman (67’ Van Gessel), Duplan (35’ Godee), Poepon (75’ Bodul), John.
Rest bank: Abdul, Adeleye, Knol, Vlasbom.
Toeschouwers: 22.351
Scores: 19’ Van de Laak (Stenman) 1-0; 46’ Matavz (Sparv) 2-0, 53’ Stenman (-) 3-0, 70’ John (Duarte) 3-1.
Scheidsrechter: Braamhaar
Grensrechters: Goossens en Lobbert
Vierde official: Sanders
Gele kaarten: geen

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus