Groningen met 3-1 onderuit in de ArenA.

Zondag 20 augustus 2017 om 17:04

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA met 3-1 verloren van Ajax. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Invaller Oussama Idrissi scoorde ruim een kwartier voor tijd de 2-1 en even later werd de eindstand op 3-1 bepaald. FC Groningen heeft nu één punt uit twee wedstrijden. Komende zondag, 27 augustus, is FC Utrecht te gast in het Noordlease Stadion.

In Amsterdam trad de formatie van trainer Ernest Faber aan met een basisopstelling die op één plek afweek van de beginopstelling tegen Heerenveen, een week eerder in Groningen (3-3). Ajdin Hrustic stond aan de aftrap, terwijl de Japanner Ritsu Doan op de bank bleef in Amsterdam. Bij de selectie keerde Oussama Idrissi terug na liesklachten. Lars Veldwijk maakte niet de hele trainingsweek door met de groep, vanwege een teenblessure.

Mike te Wierik ging als eerste in het boekje van scheidsrechter Dennis Higler en liet blijken dat het menens zou worden deze middag. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Vaclav Cerny schoot namens Ajax en Hakim Ziyech raakte even later de paal. Er was een flink veldoverwicht en 81% balbezit voor de Amsterdammers, die afgelopen weekend met 2-1 verloren bij Heracles Almelo.

In de 37ste minuut werd Hrustic afgelost door Tom van Weert en een minuut later nam Ajax een voorsprong. Op aangeven van Ziyech maakte Klaas-Jan Huntelaar de 1-0. Drie minuten na de pauze werd de score verdubbeld. Nu was Cerny de aangever en Ziyech de maker van de 2-0. Na een klein kwartier spelen werd Mimoun Mahi gewisseld voor Idrissi. En even later kwam Todd Kane Mike te Wierik aflossen.

Invaller Idrissi bracht zijn ploeg in de 73ste minuut terug in de wedstrijd toen hij na een passje van Ruben Jenssen prachtig de 2-1 in de verre rechterkruising krulde. De gasten hadden zes minuten hoop, want in de 79ste minuut was het invaller Lasse Schöne die met een harde knal onder de lat de eindstand op 3-1 bepaalde. Sergio Padt voorkwam erger met reddingen op inzetten van Huntelaar en De Ligt.

In de tweede speelronde heeft Ajax hiermee de eerste punten van het seizoen binnen. Voor FC Groningen blijft de teller vooralsnog op één steken. Komende zondag, 27 augustus, speelt de Trots van het Noorden thuis in het Noordlease Stadion tegen het nog ongeslagen FC Utrecht. Aanvang is 16.45 uur. Tickets onder meer via deze site verkrijgbaar vanaf 18 euro per stuk.

Stem tot maandag 21 augustus om 12.00 ur op de Payt Man of the Match Ajax-FC Groningen