Groningen laat het lelijk liggen tegen VVV.

Zondag 10 september 2017 om 18:46

FC Groningen heeft zondagavond in het Noordlease Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. Mimoun Mahi maakte na een kwartier de openingstreffer. In de extra tijd van de tweede helft bepaalde invaller Kelechi Nwakali de eindstand. Met het vijfde wedstrijdpunt staat Groningen nu tiende op de ranglijst na vier wedstrijden.

20170910EOA7253
20170910EOA4971

In vergelijking met de basisopstelling van twee weken terug waren er twee wijzigingen te bespeuren in de ploeg van FC-trainer Ernest Faber. Yoëll van Nieff en Tom van Weert begonnen vanaf de bank en er waren basisplaatsen voor Lars Veldwijk en Oussama Idrissi. Aan de kant van VVV-Venlo ontbrak topscorer Vito van Crooij.

Na een klein kwartier spelen kreeg Lars Veldwijk de eerste mogelijkheid namens FC Groningen, maar zag hij hoe zijn strakke voorzet, evenwijdig aan de achterlijn, te scherp was voor zijn teamgenoten. Even later was het Django Warmerdam die FC-topscorer Mimoun Mahi vond vanaf de zijkant van de zestien meter. Hij kreeg de bal in bezit via een verdediger van VVV en schoof vervolgens de 1-0 binnen.

Na een klein halfuur spelen was het diezelfde Mahi die nipt voorlangs schoot. De slotfase van de eerste helft was voor de Limburgers. Torino Hunte was aan de aandacht van de FC-defensie ontsnapt en kwam geheel alleen op doelman Sergio Padt afstormen. Todd Kane voltooide een inhaalrace en maakte de kans onschadelijk en stelde de 1-0 ruststand veilig.

Drie minuten na de pauze had Groningen de score kunnen en moeten verdubbelen. Lars Veldwijk werd binnen ‘de zestien’ gevloerd door Jerold Promes en kreeg een strafschop mee. Die werd genomen door Mimoun Mahi. De kersverse Marokkaans international vond echter de VVV-doelman Lars Unnerstall op zijn weg. De goalie gaf ook geen gevaarlijke rebound weg.

Met inmiddels Uriel Antuna in het veld als vervanger van Oussama Idrissi kreeg Mahi nog een dot van een kans. Hij mikte echter op de paal en de rebound voor Jesper Drost was vervolgens te hard om nog gericht uit te halen. In de slotfase maakten Yoëll van Nieff (voor Juninho Bacuna) en Tom van Weert (voor Mahi) hun opwachting en kreeg Groningen nog diverse kansen op de 2-0.

Veldwijk vond doelman Unnerstall op zijn weg na een voorzet van Django Warmerdam. Tom van Weert overkwam dat bij een kopbal uit een vrije trap van Van Nieff en in de tussentijd hadden Yoëll van Nieff en Veldwijk mogelijkheden laten liggen om van afstand te schieten. Het duel ging met een 1-0 stand de vier minuten extra tijd in. Het luidruchtige deel op de Noordtribune van de 15.832 toeschouwers liet zich overigens van de eerste tot de laatste minuut positief horen.

In de extra tijd kreeg VVV-Venlo echter toch nog een beloning voor het geduld. Lennart Thy bracht de bal op het hoofd van invaller Kelechi Nwakali en die liet de bal op zijn beurt met een boog over Padt in het doelvlak ploffen: 1-1. In de laatste drie minuten maakte Groningen opeens nog haast, maar een tweede treffer bleef uit. Twee weken terug pakte de FC nog ‘bonuspunten’ tegen Utrecht, maar vandaag werden er duidelijk twee verspeeld.