string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen laat Dordrecht kansloos.

Zaterdag 18 juli 2009 om 12:42

FC Groningen heeft vrijdagavond in Haren met 2-0 gewonnen van FC Dordrecht uit de Jupiler League. De doelpunten kwamen op naam van Koen van de Laak en Tim Matavz. Zij verdeelden de goals over beide helften.

Het gesprek van de avond was natuurlijk het vertrek van Marcus Berg naar het Duitse Hamburger SV. De Zweedse topscorer gaat voor een recordbedrag naar de Bundesliga en over de hoogte van de transfersom werd druk gespeculeerd door de 1.500 aanwezigen in Haren. De sponsors en seizoenkaarthouders onder hen hebben een aantrekkelijke oefenwedstrijd in het vooruitzicht in de zomer van 2010 of 2011. Dan komt HSV namelijk met Marcus Berg naar Euroborg om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Het is te hopen dat die ontmoeting te zijner tijd wat meer aan het publiek te bieden heeft dan de ontmoeting tussen Groningen en Dordrecht. Want het duel tussen de beide Nederlandse ploegen kwam eigenlijk nooit echt op gang. Na ruim een halfuur spelen werd Serhat Koç gevloerd binnen de zestien meter van Dordrecht en gaf de opvallendste man op het veld, arbiter Roelof Luinge, een strafschop.

Voordat die buitenkans werd benut door Koen van de Laak, had Goran Lovre nog aanspraak gemaakt op het nemen van die penalty. De Serviër – die met een gevaarlijk schot eerder de lat had geraakt –staat echter tweede op de lijst van nemers, achter Van de Laak die de 1-0 onberispelijk binnenschoot. Na de pauze kwamen drie andere spelers binnen de lijnen bij FC Groningen. En verderop in de wedstrijd nog eens een trio invallers. Ook de licht geblesseerde Brian Pinas maakte een halfuur voor tijd nog zijn opwachting tegen zijn oude ploeg FC Groningen.

In de definitieve samenstelling was het Tim Matavz die een klein kwartier voor tijd de 2-0 aantekende toen hij na een snelle uitbraak besloot zelf te schieten en zag hoe zijn bal uit een lastige hoek via een Dordrecht-verdediger in het doel acht doelman Van der Ploeg plofte. Daarmee zit het Nederlandse deel van de voorbereiding erop voor FC Groningen. Komende woensdag speelt de ploeg nog een oefenduel in het Griekse Piraeus. Olympiacos is de zevende en laatste tegenstander voordat de competitie op 2 augustus begint.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; De Roover, Sankoh (75’ Hiariej), Svejdik, Stenman (46’ Jansen); Ajilore (70’ Rijsdijk), Van de Laak, Holla (46’ Metaj), Lovre; Koç (45’ Pedersen), Garcia (70’ Matavz).

Toeschouwers: 1.500
Scores: 37’ Van de Laak (strafschop) 1-0, 77’ Matavz 2-0
Scheidsrechter: Luinge

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard