Groningen laat de punten in Rotterdam.

Donderdag 08 februari 2018 om 23:08

FC Groningen heeft donderdagavond in Rotterdam met 3-0 verloren van Feyenoord. Bij rust was de stand 0-0. Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste en Robin van Persie waren de makers van de goals. Na de tiende nederlaag blijft FC Groningen de nummer 13 van de Eredivisie. Lars Kramer maakte zijn debuut bij FC Groningen en is de 400ste speler die ooit het FC-shirt droeg in een officiële wedstrijd.

FC Groningen begon in De Kuip met een team dat op drie personen afweek van de basisopstelling van de verloren uitwedstrijd tegen Vitesse. Deyovaisio Zeefuik, Kasper Larsen en Uriel Antuna stonden aan de aftrap, terwijl Samir Memisevic, Ajdin Hrustic en Ludovit Reis ontbraken in vergelijking met het vorige duel.

FC Groningen was naar Rotterdam gekomen met de opdracht compact te spelen en hier en daar de mogelijkheid te pakken om Feyenoord te verrassen. Dat lukte bijna al in de derde minuut toen Yoëll van Nieff een vrije trap buiten het bereik van doelman Brad Jones op de lat mikte. In het vervolg van de tweede helft bleef FC Groningen redelijk eenvoudig op de been. Sam Larsson viel aan de kant van Feyenoord uit met een blessure.

Na acht minuten in de tweede helft werd een onoplettendheid in de FC-defensie genadeloos afgestraft. Op aangeven van invaller Bilal Basacikoglu maakte Jens Toornstra de 1-0. Bij FC Groningen kwam Lars Veldwijk na ruim een uur Uriel Antuna aflossen. In de 72ste minuut was de wedstrijd echter gespeeld. Sergio Padt, die zeven reddingen verrichte, kon niet voorkomen dat Jeremiah St. Juste de bal binnenschoot op aangeven van Steven Berghuis.

In de 78ste minuut kwam invaller Robin van Persie met het slotakkoord. Koud een minuut in het veld scoorde hij op aangeven van opnieuw Berghuis. Voor Van Persie was het bijna veertien jaar geleden dat hij zijn vorige Eredivisiedoelpunt maakte. In de slotfase was de invalbeurt van centrale verdediger Lars Kramer nog een hoogtepunt. Hij is de 400ste speler die ooit het FC-shirt droeg.

Met de tiende nederlaag op zak gaat FC Groningen komende zondag in het Noordlease Stadion op jacht naar de zesde overwinning van het seizoen en daarmee ook de eerste zege van het kalenderjaar 2018. Mogelijk sluiten Mimoun Mahi en Samir Memisevic dan weer aan bij de eerste selectie. Het duel met ADO Den Haag begint komende zondag, 11 februari, overigens om 16.45 uur in het Noordlease Stadion. ADO won vanavond thuis met 1-0 van Vitesse.