Groningen komt niet door Utrechtse muur: 2-0 verlies.

Zaterdag 29 augustus 2015 om 20:36

FC Groningen heeft zaterdagavond in Utrecht met 2-0 verloren van de plaatselijke FC. Voor de pauze scoorde Bart Ramselaar. In de slotfase maakte Timo Letschert de 2-0. Door de tweede competitienederlaag zakt Groningen naar de twaalfde plek op de ranglijst.

In het Galgenwaard-stadion was er een basisplaats weggelegd voor Jarchinio Antonia en begon Albert Rusnak op de bank. Net als Hedwiges Maduro, die de afgelopen dagen pas twee trainingen meemaakte. In de eerste helft gebeurde er bar weinig voor de beide doelen. Ondanks de zeer lage amusementswaarde ging de thuisclub met applaus van het veld. De enige geslaagde aanval eindigde namelijk in een treffer.
Sean Klaiber gaf een steekbal, die via de buitenkant van de voet van Sebastien Haller voor de voeten van Bart Ramselaar kwam te liggen. De middenvelder haalde uit in de 29ste minuut en zag hoe de bal via het lichaam van Sergio Padt in het doel van FC Groningen belandde: 1-0. Jarchinio Antonia was de enige FC’er die in aanvallend opzicht veel van zich deed spreken. Een tweetal voorzetten en twee afstandsschoten van de buitenspeler vormden echter geen direct doelgevaar. Een schot van Haller ging in de slotfase van de eerste helft naast.
In de tweede helft kwamen er twee verse krachten binnen de lijnen. Hedwiges Maduro maakte zo zijn debuut voor FC Groningen en verving Simon Tibbling. FC Groningen speelde daardoor na de pauze met elf spelers met de Nederlandse nationaliteit. Lorenzo Burnet werd vervangen door Danny Hoesen. Groningen ging na de pauze namelijk met drie verdedigers spelen.
De gasten hadden duidelijk meer grip op de wedstrijd in de nieuwe samenstelling en formatie, maar de kansen kwamen er uitsluitend voor de thuisclub. Haller kreeg twee kansen. Sergio Padt bracht redding op een inzet van Nacer Barazite en Yassine Ayoub raakte uit een directe vrije trap nog eens de paal. In de vierde en laatste minuut van de extra tijd was het Timo Letschert die in de slotseconden het Groningse leed nog eens verdubbelde en de 2-0 eindstand op het bord bracht. Ook invaller Mimoun Mahi had daarin geen verandering kunnen brengen.
Door de nederlaag gaat Utrecht Groningen voorbij op de ranglijst en eindigt FC Groningen het eerste blok van vier wedstrijden buiten de top-10. Direct na de nederlaag stond de FC twaalfde met vier punten uit vier duels en een doelsaldo van drie voor en vijf tegen. Na de interlandperiode volgt nu een blok van liefst vier thuiswedstrijden op rij: tegen Heerenveen, Olympique Marseille (Europa League), AZ en FC Twente (beker). Een mooi vooruitzicht voor groen-wit, dat in eigen huis nog ongeslagen is.
Padt, Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (46′ Hoesen), Hiariej, Drost, Tibbling (46′ Maduro), Antonia, De Leeuw, Linssen (75’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Bacuna, Rusnak.