string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen knokt zich leeg voor punt.

Zondag 18 oktober 2009 om 17:42

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In de tweede helft speelde de thuisclub met twee spitsen. Nicklas Pedersen en Morten Nordstrand wisten het net echter niet te vinden. Groningen blijft dertiende op de ranglijst.

In de basisopstelling waren twee wijzingen zichtbaar ten opzichte van het vorige wedstrijden, thuis tegen Vitesse en uit tegen ADO Den Haag. De langdurig geblesseerde Ondrej Svejdik was vervangen door Gibril Sankoh. Ook rechtsback Sepp De Roover moest plaats maken en werd vervangen door Tom Hiariej, die zijn eerste speelminuten van het seizoen maakte.

In de eerste helft wisten beide ploegen het publiek niet echt te vermaken. Hoewel in het met de intentie van Groningen wel goed zat en Utrecht vooral leek te zijn gekomen voor een gelijkspel, werden er niet echt kansen gecreëerd. Koen van de Laak ging eens onderuit binnen de zestienmeter. Aan de overkant ging Nana Asare eens over de knie. Beide keren zag Liesveld er geen overtreding in. De Utrechter gaf hij zelfs één van de vijf gele kaarten.

Andere opvallende zaken waren de blessuregevallen. Ricky van Wolfswinkel liep al binnen een halfuur een knieblessure op en moest zich laten vervangen door Barry Maguire. Aan de zijde van Groningen was Tom Hiariej gehavend aan zijn linkeroog. Na ingrepen van verzorger Johan van der Ploeg en consultatie van clubarts Frank Baarveld was het wel verantwoord door te spelen voor Hiariej.

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen nog twee spelers een prent van Liesveld. Danny Holla maakte een overtreding op aanvoerder Silberbauer en Van der Maarel hinderde Enevoldsen. In de pauze werd al duidelijk dat de warmlopende Morten Nordstrand na de onderbreking voor het eerst zijn opwachting zou gaan maken in Euroborg. Hij kwam in de plaats van Danny Holla. Ook schakelde Groningen om naar een systeem met twee spitsen.

In die samenstelling had Utrecht helemaal weinig meer te vertellen. FC Groningen speelde zeer dominant, al wist de ploeg tegen de ver teruggetrokken gasten voor het doel nog weinig te creëren. Een voorzet van Fredrik Stenman was voor Nicklas Pedersen net te lastig om tot een echte kans te kunnen komen. Morten Nordstrand leek te worden verrast door een voorzet van de zijkant en zag de bal van zijn voet stuiten.

In de laatste fase van de wedstrijd ging de thuisclub op jacht naar de winnende goal. Pedersen loste eens een schot van afstand en in de 85ste minuut had zomaar de enige goal kunnen vallen. Na een combinatie met landgenoot Pedersen schoot Nordstrand echter nipt voorlangs het doel van Utrecht-goalie Vorm. Gele kaarten waren er nog voor Koen van de Laak (alweer zijn vierde van het seizoen) en Gibril Sankoh (wegens protesteren).

In de slotfase kwam Gonzalo Garcia zijn ploeggenoot Goran Lovre aflossen op de plek achter de beide spitsen. In de slotminuut was Mike Zonneveld de vervanger van aanvoerder Koen van de Laak. In het slotoffensief hing het doelpunt in de lucht, maar viel hij uiteindelijk niet. Ook al omdat er veel tijd verloren ging met enkele hoekschoppen van de uitploeg. Komende zondag gaat FC Groningen als nummer 13 op bezoek bij Eredivisiekoploper FC Twente.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman; Holla (46’ Nordstand), Lovre (80’ Garcia), Ajilore; Van de Laak (90’ Zonneveld), Pedersen, Enevoldsen.
Rest bank: Ter Wielen, De Roover, Jansen, Matavz.

Opstelling FC Utrecht
Vorm, Van der Maarel, Keller, Wuytens, Lensky, Silberbauer, Van Dijk, Mertens, Asare, George (60’ Danso), Van Wolfswinkel (32’ Maguire).
Rest bank: Sinouh, Nesu, Dickoh, Vandenbergh, Nijholt.

Toeschouwers: 21.724

Scheidsrechter: Liesveld
Grensrechters: Meints en Slot
Vierde official: Tulleners
Gele kaarten: 36’ Holla (overtreding op Silberbauer), 37’ Asare (schwalbe), 40’ Van de Maarlen (overtredingop op Enevoldsen), 50’ Van de laak (overtreding op Lensky), 81’ Sankoh (protesteren)

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard