Groningen in eigen huis onderuit tegen Willem II

17 augustus 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 verloren van Willem II. Het enige doelpunt werd een kwartier voor rust gemaakt door Daniel Crowley. In het resterende uur kwam geen van beide ploegen tot scoren. Na twee gespeelde wedstrijden staat FC Groningen nu puntloos onderaan de ranglijst van de Eredivisie.

Bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 waren 16.500 toeschouwers aanwezig en die zagen dezelfde basiself aan de aftrap als in de vorige wedstrijd bij Vitesse. Trainer Danny Buijs zag geen noodzaak meteen zijn beoogde startopstelling te wijzigen op basis van één verloren wedstrijd.

Na de verloren toss viel de FC aan richting de fanatieke aanhang op de Noordtribune. In de eerste fase van de wedstrijd bracht FC Groningen veel energie, maar wist het nog niet direct voor doelgevaar te zorgen. Een moment van onoplettendheid zorgde na ruim een halfuur voor een tegengoal van de Tilburgers. Daniel Crowley schoot van buiten de zestien binnen via de onderkant van de lat: 0-1.

Die score was ook de ruststand. Na de pauze keerden Mimoun Mahi en Jesper Drost niet terug en maakten Ahmad Mendes Moreira en Uriel Antuna hun opwachting. Het spelbeeld veranderde niet drastisch. Groningen was van goede wil, maar wist voetballend amper wat te creëren. Willem II zorgde af en toe in de counter voor wat gevaar.

Met nog twintig minuten op de klok werd middenvelder Tom van de Looi afgelost door aanvaller Tim Freriks. Met veel lange ballen ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. De grootste kans daarop kwam in de allerlaatste van vijf minuten blessuretijd. Tom van Weert zag zijn inzet echter op het laatste moment tot corner verwerkt worden en zo bleef het 0-1.

Komend weekend gaat de FC op bezoek bij De Graafschap dat morgen, zaterdagavond, allereerst nog een bezoek zal afleggen aan NAC Breda. De wedstrijd De Graafschap tegen FC Groningen begint zaterdag 25 augustus om 18.30 uur in Stadion De Vijverberg. De volgende thuiswedstrijd van Groningen is zondag 2 september tegen PEC Zwolle.

180817EOA0137

Laatste nieuws