Groningen houdt punt over aan duel op Het Kasteel.

Zondag 19 februari 2017 om 16:57

FC Groningen heeft zondagmiddag in Rotterdam met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Ernest Faber kwam voor rust terug van een snelle 2-0 achterstand door treffers van Ruben Jenssen en Mimoun Mahi. Na de pauze werd er niet gescoord. Juninho Bacuna kreeg de rode kaart. Na 23 speelronden staat FC Groningen nu tiende op de ranglijst van de Eredivisie.

Bij FC Groningen maakte Oussama Idrissi zijn opwachting in de ploeg en begon Samir Memisevic op de reservebank. In de openingsfase van de wedstrijd tegen Sparta, dat al tien duels zonder zege was, kwamen de Kasteelbewoners voor 9.778 toeschouwers heel scherp uit de startblokken. De eerste tien minuten zette de thuisclub hoog druk op de ploeg van Groningen met als resultaat de openingstreffer van oud-FC’er Paco van Moorsel in de achtste minuut: 1-0.

Negen minuten later was het opnieuw Sparta dat het doel van de Groningers wist te vinden. Calero was vlak voor de doellijn de maker van de 2-0 nadat een hakje van Pusic te weinig snelheid had meegekregen. Het duurde vijf minuten voordat Groningen de aansluitingstreffer binnen had geschoten. Simon Tibbling ontsnapte op het randje van buitenspel en zag hoe Ruben Jenssen de rebound van zijn schot tot doelpunt promoveerde: 2-1.

In de loop van de eerste helft bleven de gasten aandringen. Eén minuut voor het aanbreken van de rust was het clubtopscorer Mimoun Mahi die met zijn tiende seizoenstreffer de spanning volledig terug in de wedstrijd bracht: 2-2. Na de pauze was de rode kaart van Juninho Bacuna, voor een forse tackle op Mart Dijkstra, opnieuw een kantelpunt in de wedstrijd nadat Mahi en Linssen al kansrijk waren geweest.

Met Tom Hiariej voor Bryan Linssen ging het duel de volgende fase in. Alexander Sørloth kwam vervolgens aan Groningen-zijde Simon Tibbling aflossen, maar de Noor moest al binnen enkele seconden worden behandeld aan een hoofdwond door een kopstoot van Bart Vriends. Sørloth maakte na vier minuten medische behandeling wel weer zijn rentree, maar werd in de slotfase toch nog weer vervangen door Samir Memisevic.

Voor de beide doelen gebeurde in de tweede helft niet zoveel meer. Het duel bleef tot en met de zevende minuut van de extra tijd boeien, maar een winnaar kwam er niet. Beide ploegen schieten niet bar veel op met het behaalde punt. Eerder in de competitie werd het bovendien ook al gelijk tussen beide ploegen. FC Groningen gaat als nummer 10 de 24ste speelronde in, en speelt daarin komende zaterdagavond 25 februari om 18.30 uur thuis tegen FC Utrecht.