Groningen herstelt zich na slechte start in Venlo

16 februari 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Saecon Stadion De Koel met 1-1 gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. De eindstand was bij rust al bereikt. Na de vroege openingsgoal van de Limburgers bepaalde Ritsu Doan na een kwartier spelen de eindstand. Met het 24ste punt uit 24 duels blijft FC Groningen de nummer 13 van de Eredivisie.

Aan de kant van FC Groningen ontbrak naast Ludovit Reis en Lars Veldwijk ook de zieke Kasper Larsen in de selectie. Django Warmerdam begon op de bank. Door die wisseling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag was er een plek op het middenveld voor Juninho Bacuna. Yoëll van Nieff speelde op linksback.

De openingsfase was op z’n zachtst gezegd ‘nait best’ voor FC Groningen. Na een aardige kopkans voor Thy in de openingsminuut was het nog geen zestig tellen later diezelfde Lennart Thy die een assist gaf op Vito van Crooij voor de 1-0. Na tien minuten was de storm bij de thuisclub evenwel uitgeraasd en nam FC Groningen duidelijk het heft in handen in Venlo.

Een prachtige steekbal van Juninho Bacuna werd na exact een kwartier spelen op waarde geschat door Ritsu Doan, die zijn vijfde van het seizoen liet aantekenen: 1-1. De Japanner is deze eeuw na Arjen Robben, Luis Suárez en Richairo Zivkovic de vierde tiener die minimaal vijf competitiegoals binnen één seizoen voor FC Groningen scoorde.

In het verloop van de eerste helft begon de strijd zich meer en meer op het middenveld af te spelen. Mike te Wierik was nog tweemaal duidelijk in beeld. Eerst tien de centrale verdediger geel pakte en tien minuten voor rust toen hij een blessurebehandeling moest ondergaan. Voor de doelen gebeurde er niet al teveel meer en zo gingen de ploegen rusten met 1-1.

In de tweede helft leek het met een zeer dominant FC Groningen – zowel in het veld als ook op de tribunes, waar 126 fans de club hartstochtelijk ondersteunden – wachten op de voorsprong voor de gasten. Zo ver kwam het echter niet. Tom van Weert met een schotkans en Yoëll van Nieff met een vrije trap nipt naast waren er nog het dichtst bij.

De laatste fase van de wedstrijd had het balletje ook nog de andere kant op kunnen vallen. Een inzet van Röseler op de lat en een uithaal van Leemans gekeerd door Padt, gingen vooraf aan een zeer hachelijke situatie in de slotfase. Daarin het Leemans die Padt op zijn weg vond en nog eens Röseler die wild naast mikte in de derde minuut van de extra tijd. Eindstand dus 1-1.

Met het behaalde punt, het zesde in een uitduel, blijft FC Groningen dertiende op de ranglijst. Komende vrijdag zal FC Groningen het in eigen huis opnemen tegen NAC Breda. Dat duel op vrijdag 23 februari begint om 20.00 uur in het Noordlease Stadion. Deyovaisio Zeefuik is er dan overigens niet bij. Hij is geschorst wegens zijn vijfde gele kaart van dit seizoen.

Laatste nieuws