FC Groningen verliest in Euroborg van Heracles

24 april 2022

FC Groningen heeft zondagmiddag met 0-1 verloren van Heracles Almelo. De stand was in de eerste helft al bereikt. Nikolai Laursen maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

20220424GRONINGENHERACLES001

In een goed gevulde – 20.471 supporters waren aanwezig - en zonovergoten Euroborg werd voorafgaand aan de wedstrijd afscheid genomen van Sergio Padt. De doelman verhuisde afgelopen zomer al naar de Bulgaarse kampioen PFK Ludogorets, maar moest zijn afscheid uitstellen door coronamaatregelen. Zondagmiddag kreeg de geëmotioneerde Padt alsnog een welverdiende ereronde en staande ovatie van de FC-supporters.
 
De eerste helft verliep moeizaam voor de FC. De Trots van het Noorden had veelvuldig de bal en probeerde meteen tot kansen te komen. Verder dan twee gevaarlijke ballen voorlangs van backs Damil Dankerlui en Bjorn Meijer kwam FC Groningen echter niet. Heracles verdedigde geduldig en loerde op een kans.
 
Die kwam er halverwege de eerste helft. Na oppikken van Anas Ouahim kwam de bal bij Nikolai Laursen, die via de onderkant van de lat hard raak schoot. Vlak voor rust ontsnapte de FC aan een tweede tegengoal, toen diezelfde Laursen bijna scoorde uit een vrije trap. Keeper Peter Leeuwenburgh redde goed door de bal via de lat uit het doel te tikken.

Strand Larsne

Ook na rust heerste er ondanks de tussenstand een goede sfeer in Euroborg. De ploeg van Danny Buijs ging met de steun van de FC-supporters op jacht naar de gelijkmaker. Met veel strijd en een vleugje opportunisme creëerde de FC een aantal goede mogelijkheden. Daleho Irandust werd na een mooie solo niet beloond met een strafschop nadat de middenvelder naar de grond ging in het strafschopgebied en Meijer zag zijn schot in de handen van de keeper eindigen. Aan de andere kant bleven ook de bezoekers uit Almelo gevaarlijk.
 
Met verse aanvallende krachten Romano Postema en Cyril Ngonge bleef FC Groningen het laatste deel van de wedstrijd drukken. Met name Paulos Abraham – de Zweedse aanvaller viel in de rust al in voor Mo El Hankouri – was met een vlammend schot dichtbij de 1-1, maar zag zijn inzet in minuut 83 gekeerd worden. Het bleek het laatste Groningse wapenfeit van de wedstrijd. De 0-1 nederlaag betekent een flinke tegenvaller in de strijd om een play-offticket.

van Kaam
Padt

Laatste nieuws